ZA-TS

Större givor i högre hastighet.

ZA-TS är den verkliga högkapacitetsspridaren med marknadens mest avancerade spridningsteknik. Spjälltekniken klarar att sprida upp till 10,8 kg/sekund vilket t ex innebär upp till 50 ha/h med 36 m arbetsbredd, 600 kg/ha och en körhastighet av 20 km/h! ZA-TS klarar arbetsbredder upp till 54 m.

Nedsläppssystemet på ZA-TS styrs elektroniskt och ger möjlighet till dynamisk spridning i fältkilar. En annan stor fördel med ZA-TS är de stora överlappningszonerna mellan kördaragen, vilket gör att spridningen blir jämnare och säkrare, speciellt viktigt vid större arbetsbredder.

ZA-TS-spridaren har det nya integrerade, elektromekaniskt manövrerade gränsspridningssystemet AutoTS. För omställning från normal- till gränsspridning aktiveras olika utkastarvingar på spridartallriken. Utmärkta gränsspridningsbilder utan tallriksbyte – fjärrmanövrerat från traktorsätet – under körning – utan uppehåll.

Andra unika fördelar med ZA-TS är de kan utrustas med ArgusTwin radarsensorer som säkerställer jämn spridning även med gödselsorter med ojämn kvalitet. WindControl är en vindsensor som i kombination med ArgusTwin ger automatisk tallriksvarvtals – och nedsläppsinställning som kompenserar rådande vindförhållande.

Kontakta våra återförsäljare

Hämta broschyr

MyAmazone 

Amazone ZA-TS, högkapacitetsspridare

Ta en närmare titt på ZA-TS

7 års rostskyddsgaranti för AMAZONE spridare

Ansök redan idag om en garanti mot genomrostning för ZA-V, ZA-TS och ZG-TS gödselspridare

Läs mer

Förläng skyddet- totalt 24-månaders fabriksgaranti utan kostnad.

Ansök om en 24-månaders fabriksgaranti för alla maskiner och en 36-månaders fabriksgaranti för Pantera och Profihopper-maskinerna via myAMAZONE!

Läs mer

Teknisk data – Amazone ZA-TS, spridare

högkapacitetsspridaren Amazone ZA-TS
  • ZA-TS-modellerna är spridarna för de stora arealerna. De klarar högre givor i högre hastigheter vid stora arbetsbredder jämfört med Amazones andra modeller
  • ZA-TS är utrustad med spridarvingar som klarar arbetsbredder upp till 54 meter
  • Tack vare att grundbehållaren är pressad i ett stycke slipper man kanter, hörn och svetsfogar. Det gör att gödseln glider jämnt och kontinuerligt
  • Även rengöringen går lättare
  • Amazones Soft Ballistic System pro gör spridningen skonsammare genom jämnare spridning och färre skadade korn. Detta uppnås med gödselnedsläpp nära tallrikscentrum och att de elektriskt drivna omrörarna automatiskt kopplas ur på vändtegen.
  • ZA-TS är som standard försedd med Auto TS kantspridningssystem, med vilket föraren under körning kan koppla in/ur samt fininställa spridningsbilden mot fältkanten
  • ”Hydro”-modellerna drivs hydrauliskt medan de övriga drivs mekaniskt (540 v/min)