Citan

En såmaskin utan förredskap. 

Amazone Citan är en ren såmaskin, som används där man förberett såbädd med annat redskap. Den är en av de mest effektiva såmaskinerna tack vare möjligheten till sådd på mellan 8 och 15 m arbetsbredd, den stora utsädesbehållaren och en bränsleförbrukning ner till 3 l/ha.

Med kombisåmaskinerna Citan 12001-C och 15001-C kan du ge en gödselgiva i såfåran tillsammans med utsädet. Tanken är tudelad och kan fyllas till 2/3 med utsäde och 1/3 med gödsel eller ett annat utsäde. Om behållaren inte ska delas upp fylls den helt med en utsädessort. Doseringen sker med varioväxellådor som kan dosera utsädesmängder på 1,5 till 400 kg/ha.

Utsädesbehållaren framtill är lättåtkomlig för påfyllning. En del av behållarvikten överförs direkt till traktorns bakaxel. Citan kan på kort tid fällas ihop till 3 m transportbredd. Tack vare den stora öppningen kan behållaren fyllas på med frontlastare utan problem. På begäran kan Citan även utrustas med påfyllningsskruv. Med RoTeC+-Control-skivbillen kan man alltid så med högsta kapacitet, oberoende av markens karaktär och väderlek. Sådjupet ställs enkelt in hydrauliskt via skivbillstrycket. Vid djupsådd kan djupet justeras med rasterinställningen på skivbillen.

Arbetsbredd 8 m / 9 m / 12 m / 15 m.
Behållarvolym 4600 l / 8000 l

Kontakta våra återförsäljare

Hämta broschyr Citan

MyAmazone

 

 

Förläng skyddet- totalt 24-månaders fabriksgaranti utan kostnad.

Ansök om en 24-månaders fabriksgaranti för alla maskiner och en 36-månaders fabriksgaranti för Pantera och Profihopper-maskinerna via myAMAZONE!

 

Läs mer

Teknisk data – Amazone Citan, såmaskin

Amazone Citan såmaskin, när man förberett såbädd med annat redskap.
  • För de verkligt stora arealerna erbjuder Amazone Citan såmaskin, som är en ren såmaskin utan förredskap 
  • Citans dosersystem garanterar exakta utmatningsmängder i området från 2 kg/ha till 400 kg/ha
  • RoTeC+-Control-skivbillen ger jämnt sådjup och säker övertäckning tack vare precisionsefterharv eller rullharv