Det står nu klart att Axima blir ny återförsäljare av Amazones produktprogram i Linköping, Norrköping, Motala, Kisa, Flen, Erikstad, Munkedal, Kungälv, Veddige och sedan tidigare även i Kalmar/Färjestaden.

Som en del av Söderberg & Haaks omorganisation har beslut tagits att avveckla sin anläggning i Veddige.

Söderberg & Haak har träffat avtal om att överlåta denna verksamhet till Axima, som tar över verksamheten från och med den 1 november.

Det känns oerhört bra att inleda ett bredare samarbete med Söderberg & Haak samtidigt som vi får möjlighet att ta över verksamheten i Veddige.  Den nyligen förvärvade lokalen tänker vi anpassa så att Case IH får en starkare närvaro i norra Halland. Affärsöverlåtelsen skapar också ett riktigt starkt team, då personalstyrkan utökas med flera erfarna medarbetare. Vi är extra måna om att våra kunder, som investerar i maskiner och service, ska känna trygghet samt få en personlig relation med oss. Vår vision är att bli den starkaste aktören i norra Halland. ” säger Carl Lindell, VD på Axima AB.

Med Axima som ny återförsäljare för Amazone, får varumärket en starkare representation med fler återförsäljarställen än tidigare. Samarbetet innebär att Amazone kommer att representeras på ytterligare 6 orter utan att påverka det övriga återförsäljarnätverket i Sverige. Befintliga och nya kunder i områdena hänvisas till Axima för försäljning, reservdelar och service redan från den första november i år.

Vi är väldigt stolta över att kunna presentera det nya samarbetet. Axima är en stark aktör på marknaden och då vi dessutom har stor samsyn i hur maskinhandel skall bedrivas framåt, så ser vi mycket positivt på samarbetet och även på Amazones framtida utveckling i Sverige” säger Söderberg & Haaks VD Gustaf Thuresson.

Söderberg & Haaks verksamhet i Kvänum fortsätter som tidigare och kommer förutom försäljning av maskiner även att starta upp ett Amazone Center för att visa en ännu större bredd av Amazones produktprogram till alla återförsäljare och kunder.

Carl Lindell, VD på Axima AB (vänster) och Gustaf Thuresson, VD på Söderberg & Haak

Carl Lindell, VD på Axima AB (vänster) och Gustaf Thuresson, VD på Söderberg & Haak (höger)

För frågor kontakta

Söderberg & Haak
VD Gustaf Thuresson
gustaf.thuresson@sodhaak.se
+46 705 46 10 24

Axima
VD Carl Lindell
carl.lindell@axima.se
+46 708 10 74 95

Download

Pressrelease samt bilder

Publiceringsdatum: 231020