Inför höstsäsongen släpper Söderberg & Haak två spännande nyheter! Den första är att man återupptar samarbetet med Maskin Väst som återförsäljare och den andra är att man i samband med detta, avyttrar Mariestads Maskin & Energi AB till Maskin Väst. Samarbetet öppnar fantastiska möjligheter i nya geografiska områden, med nya varumärken.

Som en del i en effektivisering av återförsäljarnätet har Söderberg & Haak kommit överens med Maskin Väst om ett förnyat samarbete. Det återupptagna samarbetet avser både entreprenad och lantbruk, för såväl försäljning som för service och reservdelar. Samarbetet kommer att omfatta Värmland, Närke och som en del i förvärvet av Mariestad Maskin & Energi AB från Söderberg & Haak, utökar Maskin Väst sitt geografiska ansvar i Västra Götaland.

”– Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med Maskin Väst. Detta skapar en stark konstellation i ett viktigt område. Maskin Väst är väl etablerade i området och besitter gedigen kunskap kring försäljning och service av maskiner samt tillbehör, detta i kombination med våra starka varumärken inom lantbruk och entreprenad ger mycket goda förutsättningar i området. Vi ser också framför oss att Maskin Västs förvärv av Mariestad Maskin & Energi AB kommer att lyfta en sen tidigare framgångsrik verksamhet ytterligare, säger Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak”.

” – Vi ser mycket positivt på att vi tillsammans med våra nya delägare Springlake & Partners har gjort förvärvet av Mariestads Maskin & Energi. Förvärvet är en del i vår gemensamma tillväxtstrategi och vi ser fram emot att fortsätta resan med ytterligare förvärv i närtid. Att samarbetet med Söderberg & Haak återupptas betyder bl.a. att vi kommer att ta upp försäljningen av Komatsu och Amazone i Värmland och Närke, vilket kommer stärka vårt utbud på de tyngre entreprenadmaskinerna samt komplettera vårt produktsortiment mot lantbruket, säger Daniel Bryske, VD Maskin Väst.

Fr vänster, Daniel Bryske (Maskin Väst), Thomas Olsson (Maskin Väst), Jonas Janecke (Söderberg & Haak) och Johan Meinhardt (Springlake & partners)

Söderberg & Haak Maskin AB har sitt huvudkontor i Staffanstorp och är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Söderberg & Haak ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte ca 9,4 miljarder kronor 2020.

 Maskin Väst grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Karlstad samt en återförsäljaranläggning i Kumla. Under våren 2021 gick Springlake & Partners in som majoritetsägare i Maskin Väst för att tillsammans med tidigare ägarna vidareutveckla bolaget. Maskin Väst är sen tidigare återförsäljare/importör av Case IH, JCB, Huddig, Rottne, Pöttinger och Väderstad m.fl. personalstyrkan före förvärvet av Mariestads Maskin är 40 personer och under 2020 omsattes drygt 400 miljoner sek.

 För mer information, kontakta:

Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak, jonas.jaenecke@sodhaak.se,  070 – 35 99 500

Daniel Bryske, VD Maskin Väst, daniel.bryske@maskinvast.se, 0730 – 43 33 00