Amazone utökar växtskyddsprutor UF med nya modeller – UF1002 och UF 1302. 

UF 1002 har en nominell volym på 1 000 liter och en verklig volym på 1 100 liter, medan UF 1302 har en nominell volym på 1 300 liter och en verklig volym på 1 400 liter. Båda modellerna kan användas med de horisontellt hopfällbara Q-Plus-ramperna i 12 till 15 m arbetsbredd eller de vertikalt hopfällbara Super-S1- eller S2-ramperna, från 15 till 30 m.

Både UF 1002 och 1302 är utrustade med en specialformad polyetenbehållare som har en låg tyngdpunkt och det kortaste tyngdpunktsavståndet.

Snabbkopplingssystemet möjliggör säker koppling samt avkoppling av maskinen, trots begränsat utrymme. Rangerhjul ingår som standard och när arbetet påbörjas frigörs hjulen från utsidan och glider automatiskt till arbetsläge under tanken.

Vätskekretsloppet hanteras via manövercentralen SmartCenter. Denna är placerad på vänster sida, bakom en stor sidopanel som skyddar alla viktiga manöverorgan samt den stora preperatpåfyllaren som rymmer 60 l, mot smuts och vattenstänk. På insidan av sidopanelen finns även en hållare för handskar och ett mätglas.

Den koniska konstruktionen och den snabba tömningshastigheten, ger problemfri och fullständig tömning.

Rent vatten finns alltid tillgängligt i preperatpåfyllaren under både tömning och tryckpåfyllning.

Dessutom är det möjligt, via den egenutvecklade 7-vägs tryckkranen, att fylla färskvattentanken även under påfyllning. Ett dammsäkert förvaringsfack över induktionsskålen är integrerat i maskinkonstruktionen för personligt skydds.

Som tillval finns även ett komfortpaket.

Amazone UF1302

TG-reglerventiler med 7 till 9 delbredder och enkel / tripplet munstyckshållare finns tillgängliga för alla ramper (Q-plus, Super-S1 och Super-S2). Avstängning av delbredd kan kombineras med AmaClick samt utrustas med DUS-tryckcirkulationssystemet på både Super-S1 och Super-S2-ramp.

Amazone UF1302
Amazone UF1002

Amazone UF1302

Amazone UF1002

Amazone erbjuder också AmaSwitch, elektrisk avstängning av varje munstycke (automatisk sektionsstyrning) för Super-S2-ramp. Utöver detta finns en påbyggnadsarm för att kunna spruta med 25 cm munstycksavstånd för AmaSwitch. Den armen behöver inte tas bort från maskinen när den inte används. Vill man använda släpslangar på 25 cm avstånd, är detta också möjligt.

UF 1002 och 1302 kan användas med antingen FT 1001 eller FT 1502 fronttank som ökar kapaciteten med 1 000 eller 1 500 l. FlowControl+ gör det möjligt att integrera den främre tanken i vätskekretsen på den bakre monterade sprutan. Under applicering och vid fyllning är vätskeöverföringen mellan den främre tanken och den bakre tanken automatiserad. Som ett resultat driver föraren sprutan som med en enda tank.

>> Läs mer om UF-serien.

>> Kontakta din närmaste återförsäljare