Den brasilianska tillverkaren av gödningspridare MP AGRO blir en del av Amazone-koncernen

Tillverkaren av lantbruksmaskiner Amazone är glad att meddela att den brasilianska tillverkaren av gödningspridare MP AGRO kommer att bli en del av Amazone-koncernen. Denna förvärvsmarkering utgör en betydande milstolpe för båda företagen och signalerar ytterligare ett steg i dess internationella expansion och Amazone-koncernens tillväxt i Sydamerika.

Samarbetet mellan MP AGRO och AMAZONE innebär att det är möjligt att kombinera båda företagens specialistkompetenser för att gemensamt kunna sätta nya standarder inom professionell gödselspridningsteknik. Under ledning av Douglas Peccin kommer MP AGRO:s befintliga arbetsstyrka att förbli oförändrad och verksamheten kommer att fortsätta som vanligt.

”Vi kommer att lita på MP AGRO-teamet genom att använda både deras expertis och deras nära anknytning till den lokala marknaden, så att vi på Amazone kan föra vår teknik till Brasilien,” förklarar Amazone-ägarna Christian Dreyer och Dr. Justus Dreyer.

Sammanslagningen syftar till att erbjuda innovativa lantbruksmaskiner av högsta kvalitet på den brasilianska marknaden och höja noggrannhets- och hållbarhetsnivån inom gödselspridning till en ny nivå.

Båda företagens utmärkta styrkor kombineras. MP AGRO bidrar med ett ungt, högt motiverat och dynamiskt team som fokuserar på gödselspridningssektorn och har djup marknadskunskap i Brasilien. Med starka försäljningspartners över hela Brasilien är MP AGRO känd för hög kvalitet och tillförlitlighet hos sina produkter.

Amazone, ett familjeföretag i fjärde generationen, har stått för ständig tillväxt genom innovation och precision i över 140 år. Genom att tillverka banbrytande produkter för smart odling av grödor för de med sig en internationell framgångssaga till samarbetet.

Som en gemensam enhet kommer MP AGRO och AMAZONE att sträva efter att bli den ledande leverantören av gödselspridningsteknik i Brasilien och ytterligare utveckla sina delade innovativa styrkor. Detta partnerskap lovar betydande mervärde för kunderna i Brasilien.

Ytterligare information i videon:
https://youtu.be/Zs3lQ5-tr2I

Om MP AGRO:
MP AGRO MÁQUINAS AGRÍCOLAS LTDA grundades 2012 i Ibaté (delstaten São Paulo, Brasilien). MP AGRO är känd för sin höga kvalitet och specialistkompetens som tillämpas på utveckling, produktion och distribution av avancerad och hållbar gödselspridningsteknik.
För ytterligare information: www.mpAGRO.com.br

Om Amazone:
AMAZONEN-WERKE H. DREYER SE & Co. KG har sitt säte i Hasbergen-Gaste i Tyskland och tillverkar lantbruks- och grönytemaskiner. Det ägarstyrda företaget sysselsätter över 2500 personer vid nio produktionsanläggningar. Utbudet av lantbruksmaskiner omfattar jordbearbetningsredskap, såmaskiner, gödselspridare, växtskyddsutrustning och hackar. Baserat på dessa kärnkompetenser är Amazone nu specialisten för intelligent odling av grödor inom jordbruket.

För ytterligare information: www.amazone.net

Publiceringsdatum: 231013