För 20 år sedan, den 20 maj 2000, rullade den första exakthacken BiG X ut från Krones fabrik i Spelle.  Den självgående maskinen beskrevs som en jätte med 540 hästkrafter och var en höghastighetsversion som kunde gå i 40 km/h. BiG X har, sedan dess, toppat Krones kompletta maskinprogram för mjölk- och köttproducenter.

BiG X byggdes med maskinstationer och maskinringar i åtanke och tack vare värdefull feedback finns BiG X med EasyFlow gräspickup och EasyCollect majsskärbord. Andra funktioner, värda att nämna, är full hydrostatisk och steglös drivning på alla fyra hjulen, motorn som ger 397 kW/540 hk, sex inmatningsvalsar, en knivtrumma som är 750 mm i diameter och är 830 mm bred med 32 V-formade knivar. BiG X är utformad för att ge maximal genomströmning och är byggd enligt ett modulkoncept som ger snabb tillgänglighet till alla viktiga delar.

Fram till idag har Krone sålt omkring 5300 BiG X-enheter, en exakthack som finns i åtta olika versioner och två serier. Den minsta serien heter BiG X 480 (490 hk) och därefter följer ytterligare storlekar upp till flaggskeppsmodellen BiG X 1180 (1156 hk). Under de senaste 20 åren har Krone utvecklat ett stort antal innovativa och unika säljande funktioner som tydligt bidragit till BiG X framgång.

Bland dessa funktioner finns AutoScan, AutoStop, biogascylindern, ConstantPower, EasyLoad, hyttlyft, OptiMaxx CornConditioner med 305 mm i diameter, VariStream, VariQuick, VariLOC samt XtraPower som presenterades vid Agritechnica 2019.

Läs BiG X berättelse: www.krone.de/bigx2020