Amazone satsar i Sverige tillsammans med Söderberg & Haak

Amazone har kraftigt breddat sitt produktutbud och har vuxit stadigt de senaste åren. Bolaget står i beredskap att lansera ett antal nya produkter och satsar nu bland annat i Sverige på att stärka sin närvaro i marknaden. Detta gör man i tätt samarbete med Söderberg & Haak som nu kommer fokusera fullt ut på Amazone i sin lantbruksverksamhet.

Amazone är en av de ledande redskapstillverkarna i världen med ett digert produktsortiment med bland annat jordbearbetning, radhackning, sådd, vinterspridare, gödningsspridare, sprutor och grönytemaskiner. Söderberg och Haak har samarbetat med Amazone i över 60 år i Sverige. Tillsammans har man byggt upp varumärket och 2023 når man en rekordomsättning i Sverige. Trots detta ser båda parterna goda möjligheter för fortsatt tillväxt.

”Amazones breda produktutbud, och med flera intressanta produkter på gång, har aldrig passat det svenska lantbruket så bra som nu” säger Söderberg & Haaks VD Gustaf Thuresson. ”Det är därför glädjande att kunna berätta att vi nu satsar hårt ihop med Amazone och gemensamt tillsätter extra resurser i såväl för- som eftermarknad” fortsätter Thuresson. Satsningen kommer framförallt vara på jordbearbetning och sådd, där Amazone under året presenterat flera nyheter som två serier med egenutvecklade plogar Teres och Tyrok, lättkultivatorn Cobra, TopCut för grund bearbetning och har utökat sortimentet av rotorharvar, såmaskiner och precisionssåmaskiner.  Naturligtvis kommer man även fortsatt ha stort fokus på gödning och växtskyddssegmentet där Amazone är marknadsledare sedan många år tillbaka.

Även Amazone ser stora möjligheter för fortsatt tillväxt i Sverige i samarbete med Söderberg & Haak. ”Vi har jobbat framgångsrikt ihop med Söderberg & Haak i över 60 år, och nu fördjupar vi vårt samarbete ytterligare när vi tillför ytterligare resurser och fokuserar på hela vårt produktutbud” säger Wilfried Koldehoff, försäljningsansvarig Norden. Att bolaget menar allvar med sin satsning ihop med Söderberg & Haak bekräftas av bolagets VD och ägare Christian Dreyer som säger ”samarbetet med Söderberg & Haak har alltid varit enkelt och aldrig något krångel, ett väldigt professionellt samarbete. Precis den typ av långsiktiga importörer vi vill jobba med. Nu ser vi mycket fram emot nästa 60 år”.

Med Söderberg & Haaks nya setup som 100% importör på lantbrukssidan kan man satsa fullt ut på Amazones produkter och göra detta med de bäst lämpade återförsäljarna. ”Vi har flera riktigt duktiga återförsäljare runtom i Sverige, men nu kan vi aktivt bearbeta områden där vi med vår tidigare setup har varit begränsade. Vi för redan dialog med ett antal potentiella återförsäljare runt om i Sverige och tror att vi inom kort kommer att kunna utöka vår representation och närvaro i marknaden” avslutar Söderberg & Haaks VD Gustaf Thuresson.

För frågor kontakta

Söderberg & Haak:
Gustaf Thuresson, gustaf.thuresson@sodhaak.se, +46 705 46 10 24

Amazone:
Wilfried Koldehoff, wilfried.koldehoff@amazone.de, +49 160 9894 7869

Download

Pressrelease samt bilder

Publiceringsdatum: 231013