Amazone myspreader-app en ”Allt i ett”-app (FertiliserService, EasyCheck och EasyMix) för korrekt inställning av Amazone handelsgödselspridare.

I mySpreader-appen sammankopplas tre olika appar till en gemensam app. Det innovativa konceptet har fokuserat på att göra spridarinställning så enkel och säker som möjligt.

Under FertiliserService anges maskintyp, arbetsbredd, gödseltyp och spridningsmängd. Föraren får, direkt ute på fältet, en exakt inställning för den aktuella Amazone-spridaren. Tack vare alla gödselprover, som årligen skickas in från kunder, gödselleverantörer och gödseltillverkare, hålls uppgifterna aktuella så att kunden redan vid säsongsstart är ”up to date”. En extra finess i mySpreader: Kunden kan leta upp sitt gödselmedel genom att antingen ange gödselnamn, gödselsammansättning (t ex NPK 1-5-18), kornstorlek eller skakvikt.

Den andra komponenten är det mobila, digitala kontrollsystemet för spridningsbilden, EasyCheck. Systemet består av ett antal plastmattor som, på fältet, placeras ut på bestämda avstånd och sedan blir beströdda av spridaren. Kontrollmattorna fotograferas med mobilkamera, varefter appen beräknar gödselfördelningen. Med denna bildinformation får kunden inställningsrekommendation för att erhålla den optimala gödselfördelningen för den aktuella AMAZONE spridaren.

 

Med mySpreader-appen i mobilen finns alla inställnings- och kontrollfunktioner lätt tillgängliga.

Slutligen innehåller mySpreader-appen även EasyMix. Det är inställningsrekommendationer för kunder som använder bland-gödselmedel (”bulk-blend”). Bulk-Blend består oftast av olika gödselmedel som mixats ihop för att spara in körningar och minska driftskostnaderna. Eftersom de inblandade gödselmedlen kan ha väldigt olika spridningsegenskaper och att alla gödselkorn inte har samma näringsinnehåll, är det en utmaning att få en jämn sidofördelning av näringstillförseln, speciellt vid större arbetsbredder. EasyMix utvärderar den lämpligaste kompromissen och föreslår den lämpligaste spridarinställningen (avser Amazone-spridartyperna ZA-TS och ZG-TS).

Med mySpreader-appen förenas tre appar i en.

Leta upp gödselmedel
EasyCheck
EasyMix

Den nya mySpreader Connect-utrustningen består av en bluetooth-adapter och en licensaktivering för ISOBUS-spridare. Via detta gränssnitt kan alla inställningsvärden överföras direkt från mySpreader-appen till spridaren. När inställningsvärdena förts över, ställer maskinen automatiskt in sig. Detta spar tid, inställningsfel förhindras och komforten ökar.

Den kostnadsfria mySpreader-appen finns för både IOS som android.