Det bästa från två världar – katodisk dopplackering kombinerad med pulverlackering

En gödselspridares lackering utsätts för mycket hårda påfrestningar. För att inte rosta måste lackeringen både stå emot och skydda redskapet emot en kombination av aggressiva gödselmedel och fukt. För de burna spridarna ZA-V, ZA-TS samt bulkspridaren ZG-TS har AMAZONE infört en ny premium-lackeringsprocess sedan modellår 2023. Man använder nu dels en katodisk doppbeläggning (KTL), som primer för bästa möjliga skydd på invändiga rörväggar. Och dels används en pulverlackering med extra stort lackskikt, som ökar skyddet mot mekaniska skador och ger gödselspridaren en högkvalitativ optisk finish.

 

Bildtext:
Den nya premium-lackeringen för modellerna ZA-V, ZA-TS och ZG-TS i kombination med till största delen komponenter av rostfritt stål, säkerställer maximal driftsäkerhet och lång livslängd.

Bekymmersfritt ägande med rostskyddsgaranti

AMAZONE erbjuder nu en 7-årig rostskyddsgaranti för dessa produkttyper. Garantin kan sökas enkelt och kostnadsfritt i den digitala kundportalen myAMAZONE under www.amazone.net/myAMAZONE, där anges också rådande förutsättningar.

 

Bildtext:
Den katodiska doppmålningen av alla komponenter tränger in i alla utrymmen och ger ett utmärkt grundskydd.

Flerskiktslackering

Premium-lackeringen sker i fyra moment. Den speciella egenskapen hos denna flerskiktslackering är kombinationen av katodisk doppmålning och pulverlackering. I det första steget förbereds komponenten för lackering i 14 förberedande steg. Dessa inkluderar till exempel upprepade syrabad och avfettningar. Som ett nästa steg får gödselspridarna en zinkfosfatering för att bekämpa rostangrepp så effektivt som möjligt. Det tredje steget involverar ett tjockt KTL-primerskikt (dopplackering). Slutligen blir gödselspridarna pulverlackerade. Genom att applicera en extra stark pulverlackering är spridaren än bättre skyddade mot mekaniska lackskador och genom ugnshärdning blir korrosionsskyddet dubbelt så effektivt.

Ny lackeringsprocess

  1. 14-stegs förberedande moment (bl a avfettning)
  2. Zinkfosfatering som förhindrar rostangrepp
  3. Tjockt skikt KTL-grundlack (dopplackering), utmärkt korrosionsskydd genom att lacken tränger in i alla utrymmen.
  4. Pulverlackering med extra tjockt lackskikt, ger optimalt skydd mot mekaniska skador och jättefin finish.

Kombination av dopp- och pulverlackering förenar det bästa av 2 lackeringsmetoder och ger ett optimalt lackskydd

 

Bildtext:
Genom att applicera ett tjockt pulverskikt erhålles ett optimalt skydd mot mekaniska lackskador

 

Bildtext:
Korrosionsskydd är huvud-ändamålet. Alla komponenterna i spridningsenheten samt alla hydraulanslutningar, är tillverkade av högkvalitativt, rostfritt stål.

 

 

Relaterad information

MyAmazone

Amazone spridare

 

Publiceringsdatum: 230323