Söderberg & Haak och SDF är överens om att importansvaret för Deutz-Fahr traktorer och tröskor övergår till Moni World Wide Aps.

-Förändringen innebär ingen skillnad i återförsäljarledet, bara i importörsledet. Samtliga återförsäljare kommer fortsatt ha möjlighet att köpa, sälja och serva Deutz-Fahr.

För Söderberg & Haak:s del ger det en ypperlig möjlighet att fokusera och stärka våra övriga varumärken inom såväl lantbruk som entreprenad. I grund och botten tycker vi att detta är en positiv förändring eftersom vi kan lägga större fokus på att stärka försäljningen av de varumärken som är marknadsledande inom sitt segment, eller har potential att bli det. Det skapar också en frihet för nya samarbeten, både i återförsäljar- och leverantörsled.

Vi fortsätter trygga försörjningen av Deutz-Fahr originaldelar från centrallagret i Staffanstorp och det pågår sedan länge diskussioner med HCP (importör av bl.a. Deutz-Fahr och Krone) avseende reservdelsförsörjningen för Norden, säger Söderberg & Haaks vd Jonas Jaenecke.

 

För mer information:

Jonas Jaenecke, 046-25 92 01
E-post: jonas.jaenecke@sodhaak.se

 

FAKTA SÖDERBERG & HAAK AB:

Söderberg & Haak är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Vi finns representerade på både egna anläggningar och hos privata återförsäljare i hela landet. Vi marknadsför ledande varumärken som Komatsu, BOMAG, Deutz-Fahr, Krone, Amazone och DALBO.