Den universella slåttermaskinskombinationen. 

Fem år efter att EasyCut B 950 Collect lanserades 2017, presenterar Krone denna uppdaterade butterfly-kombination med transportskruvar för sammanläggning av strängar. Den reviderade versionen erbjuder även en ISOBUS-kompatibel komfortstyrning som ett tillval för förbättrad förarkomfort och mångsidighet. Utan krossfunktion är EasyCut B 950 Collect lätt och kompakt och en idealisk maskin för att klara arbete på kuperade eller mindre stabila jordar, som hedar och naturskyddsområden.

De kraftiga transportskruvarna samlar väldigt snabbt högavkastande grödor som helsäd till ensilage och grönråg till kompakta strängar. Lusern skördas skonsamt och samlas i strängar utan spill och spår av krossning. I trippelkonfigurationen med frontslåttermaskin täcker EasyCut B 950 Collect en arbetsbredd på 9,45 meter.

Variabel, effektiv och hållbar

Strängningsfunktionen slås till och från hydrauliskt, för val av de tre strängningslägena; strängar, bredspridning eller kombinerat bredspridning och sträng. Inställningen görs från trakthytten och under gång. En särskilt innovativ funktion är bredspridning kombinerat med sträng. Detta innebär att med en del av strängningen stängd, samlar EasyCut B 950 Collect 12 meter gröda till fyra strängar, vilket är idealiskt för Krones fyrrotorsträngläggaren Swadro TC 1250 / TC 1370. Detta gör skörden effektivare under de allt varmare och torrare somrarna, dessutom sparas tid och insatser genom hela skördekedjan, allt i hållbarhetens namn.

Beprövad teknik

Butterfly-kombinationen har den välbeprövade knivbalken EasyCut vilken inkluderar SafeCut, SmartCut och ett integrerat påkörningsskydd. Den exemplariska markföljningen kommer från den patenterade DuoGrip fjädringen och hydrauliska fjädringen styrs från traktorhytten. Väldigt praktisk är även den oberoende lift-outfunktionen som är en standardspecifikation och särskilt användbar vid körning i kilformade fält. Kombinerar man med SectionControl kan det även styra den frontmonterade maskinen.

Vad är nytt?

Precis som andra EasyCut-modeller har nu EasyCut B 950 Collect medar tillverkade i härdat stål, vilket nu är en standardspecifikation. Genom att glida skonsamt över grässvålen säkerställs en optimal prestanda i fält.

Det finns ett nytt reglage på vänster sidas skydd, i körriktningen, vilket ökar utrymmet mellan maskin och traktor för en snabbare tillkoppling.

För ett intuitivt arbete finns ISOBUS-kompatibel komfortstyrning tillgänglig som tillval, utöver den elektriska förvalsboxen. Styrningen av komfortnivåerna kommer från de tre monitormodellerna DS 500, CCI 800 och CCI 1200 eller den existerande ISOBUS-kompatibla monitorn i traktorn. Samtliga är färgpekskärmar där viktiga maskinfunktioner visas för föraren. Dessa monitorer kan kompletteras med det nya tillvalet joysticken CCI A3 AUX för en ännu bekvämare användning av alla frekvent nyttjade funktioner.

Slutsats:  EasyCut B 950 Collect är en riktig allroundmaskin bland slåttermaskiner: den flyttar material från fältkanter, den samlar lusern i strängar utan att krossa den känsliga grödan och den sprider tungt material i maskinens fulla bredd för torkning. Allt detta görs enkelt och bekvämt med denna kompakta slåttermaskinskombination.

Tekniska data

Arbetsbredd: 9,45 m (inklusive frontslåttermaskin)
Transportbredd: 2,99 m
Transporthöjd: Under 4,0 m (vid 20 cm markfrigång)
Antal tallrikar/trummor:  12/4
Transportskruvar: standard
Kraftuttagshastighet: 1 000 rpm
Hydraulkrav:1 lastavkännande uttag (krävs för ISOBUS-kompatibel Comfortstyrning)
Egenvikt: 2 980 kg
Effekt på traktor:  från 118kW/160hk