Smidighet, komfort och lättkörd är grundpelarna i den nya 6C-serien. 3 modeller (6115C, 6125C och 6135C), 3 olika transmissioner (PowerShift, RVShift och TTV) och många utrustningsalternativ ger kunden valmöjlighet att konfigurera modellerna efter sitt eget behov. Traktorerna har inte bara kompakta dimensioner utan också, tack vare den nya TopVision-förarhytten med endast 4 hyttstolpar, optimal sikt och imponerande hydraulflöde för högsta prestanda, vilket är viktigt inte minst vid arbete med frontlastare.

Deutz-motorer, effektresurser utöver det vanliga

6C-serien är utrustad med 4-cylindrig DEUTZ steg V-motor, som arbetar effektivt oavsett arbetsuppgift. Optimal prestanda och driftsekonomi är utmärkande egenskaper hos de tre modellerna, som sträcker sig från 120 hk på 6115 C upp till 136 hk på 6135 C. För kraftuttags- och transportarbeten har alla modellerna en boost-funktion som ökar effekten med upp till 7 hk, vilket gör att t ex 6135 C uppnår en maximal effekt på 143 hk.

 

RVshift transmission, en helt nu körupplevelse 

Den nya 6C-serien erbjuds med 3 olika transmissionsvarianter: Powershift, RVshift eller TTV. 3-stegs powershift-transmissionen med 5 huvudväxlar och upp till 4 gruppväxlar är standardtransmissionen och uppfyller de flesta kundernas behov. I utbudet finns också den mer avancerade RVShift samt den steglösa TTV-transmissionen. Alla varianter är försedda med den ställbara PowerShuttle-funktionen som säkerställer mjuk och bekväm fram/back-växling.

Den helt nya RVshift-transmissionen känns i praktiken som en full Powershift-transmission med 20 framåt- och 16 backväxlar med automatisk powershift-funktion (APS). Beroende på behov kan transmissionen även utrustas med en superkryp-växel som ger hastigheter från knappt 100 m/h. RVShift-transmissionen gör det möjligt för 6C att snabbt accelerera upp till 50 km/h (vid reducerat motorvarvtal), vilket är en unik egenskap i segmentet.

40 km/h uppnås redan vid 1 650 motorvarv/min för att reducera bränsleförbrukningen. Denna transmissionsdesign möjliggör ett snabbt och oavbrutet växlingsförlopp genom hela fartregistret. Det går även att ”hoppa växlar” för en ännu snabbare acceleration. En snabb förändring mellan fält- och transportväxlar sker med ett enkelt knapptryck i armstödet. För att förenkla manövreringen har funktionerna i RVshift-modellen joystick reducerats till endast de väsentliga.

För 6C-serien finns även den avancerade TTV-transmissionen. Med denna transmission får traktorn helt steglöst hastighetsval från 0,02 till 50 km/h. Tack vare de olika programmen uppnås högsta effektivitet och komfort oavsett arbetsuppgift. TTV-transmissionen har även en PowerZero-funktion, som tillsammans med hydraulisk parkeringsbroms (HPB) och 4-hjulsbroms, säkerställer högsta säkerhet under alla förhållanden.

Maximal hydraul-, lyft- och kraftuttagsprestanda

6C-serien kan konfigureras med olika hydraulsystem som uppfyller kunders olika behov och önskemål. Kunden kan välja mellan mekaniska- och elektrohydrauliska tipputtagsventiler, 90 l/min (kugghjulspump) eller 120 l/min hydraulflöde (variabel kolvpump), vilket innebär att kraven för alla typer av redskap tillgodoses. Traktorn kan specificeras med upp till 5 tipputtagsventiler bak, separat manöverventil för frontlyft samt PowerBeyond uttag.

Liksom på alla andra DEUTZ-FAHR traktorer har den nya 6C rejält tilltagen lyftkraft, både för frontlyften och den bakre 3-punktslyften. Frontlyften har en lyftkapacitet på 3 000 kg och kan utrustas med 1 000 r/min frontkraftuttag. Den bakre 3-punktslyften har upp till 7 000 kg lyftkapacitet och, beroende på transmissionsalternativ, upp till 4 kraftuttagsvarvtal. Som tillval för alla modeller finns drivhjulsberoende kraftuttag med en separat kraftuttagstapp.

Som en äkta allroundtraktor erbjuds 6C-serien med olika fabriksförberedda satser för frontlastare. Kunden kan välja att manövrera frontlastaren via mekanisk eller elektronisk joystick eller en elektronisk joystick, integrerad i armstödet. Genom att välja den elektroniska varianten fås högre komfort och fler funktioner, bl a fram/backväxling i joysticken.

Topvision, en förarhytt med enastående komfort

De nya TopVision-förarhytten ger perfekt sikt runtom, tack vare konceptet med 4 hyttstolpar. I kombination med frisiktstaket blir frontlastarkörning ett sant nöje. Hyttfjädringen ger föraren en bekvämare, säkrare och mer avslappnad körning, i synnerhet om traktorn också utrustas med framaxelfjädring och premium-förarsäte. I tillbehörslistan finns bl a kylbox. För optimal överblick, vid mörkerarbete, kan traktorn utrustas med upp till 16 st LED-arbetslampor samt LED huvudbelysning.

Naturligtvis är den nya 6C-serien också redo för Lantbruk 4.0. Via iMonitor kan föraren ställa in alla traktorfunktioner samt styra och övervaka anslutna ISOBUS-redskap. Snabbstyrningsfunktionen, som reducerar antalet rattvarv vid fulla hjulutslag, gör körningen avsevärt bekvämare på vändtegen eller vid frontlastararbete. Förutom ISOBUS kan 6C-modellerna även utrustas med avancerade, automatiska styr- och telematiksystem.

Utrustningar för alla behov

6C-serien är suverän, inte bara vid inomgårds- vall- eller fältarbeten, utan också vid transportkörning. Traktorn kan, förutom att utrustas med pneumatiska eller hydrauliska släpvagnsbromsar, även förses med hydraul-motorbroms (HEB). När HEB-funktionen aktiveras, bromsas motorn genom att hydraulsystemet belastas och E-Visco-kylfläkten kyler maximalt. På så sätt minskas belastningen och slitaget på bromssystemet och transportkörningen blir säkrare under backiga förhållanden.

Sist men inte minst, för kunder som frekvent använder traktorn för växtskydd eller sen övergödsling i radsådda grödor, kan 6C-serien beställas, från fabrik, med radodlingshjul som erbjuder markfrigång på upp till 505 mm.

DEN NYA 6C-SERIEN, TRAKTORER SOM KAN SKRÄDDARSYS FÖR PERFEKTION.