Precis innan semestertider släpper Söderberg & Haak nyheten om att samarbetet med Axima återupptas.

Under 2019 genomgick Söderberg & Haak en omstrukturering som innebar ökat fokus mot externa återförsäljare inom affärsområdet lantbruk. Nu är det dags att gå in i nästa fas med anpassning och finslipning av distributionen.

Det är därför med glädje vi nu kan bekräfta att vi återupptar samarbetet med Axima, som tidigare varit återförsäljare åt Söderberg & Haak. Samarbetet kommer att vara begränsat till södra delen av Kalmar län, d.v.s samma område som tidigare bearbetades av Maskin Öst AB, och omfattar varumärkena Krone, Amazone och DALBO. Axima förvärvar och flyttar in i vår tidigare återförsäljare Maskin Östs lokaler, så för kunderna kommer det inte att bli några större förändringar

Jonas Jaenecke

Jonas Jaenecke, Vd Söderberg & Haak

– Vi ser fram emot att återuppta samarbetet med Axima, ett samarbete som jag själv aldrig varit del av, men som var framgångsrikt på sin tid, säger Jonas Jaenecke i en kommentar.  Vi tror att samarbetet med Axima kommer att påverka försäljning och marknadspenetration i Kalmar län i positiv riktning och det är naturligtvis en fördel att Axima väljer att utveckla verksamheten i Maskin Östs tidigare lokaler.

– Aximas ambition har varit att etablera en fullserviceanläggning i Kalmar likt den vi har på Öland i Färjestaden. Nu blir detta verklighet och samarbetet med Söderberg & Haak kommer att stärka vår närvaro i regionen. Vi har idag ett mycket bra samarbete med J.A. Maskinteknik Öland AB gällande service och reservdelar. Därför så kan kunderna från fastlandet lämna in sina maskiner på service i Kalmar. Det skapar givetvis en trygghet för våra kunder och de kan vara säkra på att få servicehjälp säger nya platschefen Daniel Forsberg.

Söderberg & Haak Maskin AB har sitt huvudkontor i Staffanstorp och är Sveriges ledande privata aktör inom maskinhandel för lantbruk, industri och entreprenad. Söderberg & Haak ingår i en företagskoncern där Mellby Gård AB är moderbolag. Koncernen omsatte ca 6,2 miljarder kronor 2018/2019.

Axima är en av Sveriges största fristående återförsäljare av lantbruksmaskiner med verksamhet på 19 orter i Västra Götaland, Östergötland, norra Halland, Jönköpings- och Kalmar län. Företagen jobbar utifrån en affärsidé att förse lantbrukare och entreprenörer med rationella maskinlösningar och professionell support och service. Aximabolagen omsätter ca 1 miljard kronor och har ca 200 anställda.

För mer information, kontakta:
Jonas Jaenecke, VD Söderberg & Haak, jonas.jaenecke@sodhaak.se,  070 – 35 99 500
Carl Lindell, VD Axima, Carl.Lindell@axima.se, 070 – 810 74 95