Hästtips

Större lönsamhet med maskiner anpassade för hästägare

 

Rena hagar, ger friskare hästar – med Horsehopper

Som hästägare är man angelägen om att hålla nere parasittrycket i hagarna och målet är att kunna minska på användningen av avmaskningsmedel. Det är ju annars en risk att maskarna blir resistenta.

Genom att putsa stora betesmarker två gånger/år och och mindre hagar minst fyra gånger/år minskas parasitspridningen och man får bort ratorna , d.v.s. hästarnas ”toaletter” i hagarna.

Liten maskin gör stort arbete
Andra fördelar med Horsehopper är att den sparar både kropp och miljö då den tar bort manuellt, tungt arbete som mockning. Det blir också mindre flugor och lukt eftersom gårdsmiljön blir renare.

Att köra med en vanlig puts i hagarna, kastar bara runt hästgödseln och sprider eventuella parasiter. Horsehopper är stark, den klipper noggrant och gräset plockas upp tillsammans med hästens spillning. Förutom gödsel, tar maskinen även bort tistlar och andra ogräs, vilket är bra då kardborrar kan komma in och skada hästens ögon. Genom att putsa regelbundet med Horsehopper förbättras hygienen och hagarna kan användas mer intensivt. Detta vinner alla på, djur, miljö och människa.

En traktor med multitalanger

Vill du ha en traktor, som är helt anpassad efter just din arbetsplats och ekonomiska situation? Är gården din arbetsplats? Hanterar du gräsmarker, skogar eller sköter om parker? Jordbruks- eller kommunal mark?

Deutz-Fahr 5D är en innovativ, kompakt traktor med en robust blockkonstruktion och låg tyngdpunkt. Ingen annan traktor erbjuder samma kvalitet, tillförlitlighet och komfort och den finns i många modeller och utrustningsvarianter.

Alla maskiner är som standard utrustade med den absolut modernaste teknik. Traktorn går naturligtvis att utrusta exakt som du vill, för att uppfylla dina egna krav. Din unika, personliga 5D väntar på dig.

Mer effektivt underhållsarbete

Combiflex är en vält med en enda sektion som sedan 2019 används på Falsterbo Horseshow där den hyllas, eftersom den starkt bidrar till att den gröna gräsbanan kan hålla sin höga kvalité genom hela tävlingen. Med Combiflex från danska DALBO sparas både tid samtidigt som banunderhållet optimeras.

Välten levereras som standard med både dragstång och fäste för frontlyft. Detta innebär att Combiflex kan användas antingen framför eller bakom traktorn.

Arbetsbredden är densamma som transportbreddd. Den stabila och kraftiga ramkonstruktionen, tillsammans med vikten av ringarna, säkerställer bästa möjliga prestanda.

  • DALBO kvalitetsgjutgods med 3 års garanti och 6 års garanti på SNOWFLAKE
  • Vältaxel av kromstål, trepunktsfäste och dragstång
  • Två stödben

 

Mindre balar ger bättre hälsa

Utfodring är ett återkommande moment och det sliter på kroppen att hantera tunga balar. Sammantaget innebär alla tunga lyft påfrestande arbetsställningar, vilket i sin tur kan leda till framtida  belastningsbesvär.

KRONE Multibale ger möjlighet att packa upp till nio mindre balar till en stor bal. Föraren ställer in önskad ballängd mellan 0,5 m till 2,7 m via monitorn och kan sedan välja antalet småbalar som sedan hålls samman av två garn. Efter att tre snören klippts av, delas balen i mer lätthanterliga småbalar.

Ur arbetsmiljösynpunkt är det en klar fördel att minska balens storlek, då man slipper slita och dra för att hantera balarna.

 

Kontakta mig. Jag vill veta mer om era schyssta maskiner - som ger mer kvalitétstid

1 + 8 =