DALBO vältar

En av världens mest framstående tillverkare av ringvältar 

Sedan DALBO började utveckla och tillverka ringvältar i mitten av 60-talet har mycket hänt inom lantbruket, inte minst vad gäller- ringvältar. Idag finns lantbrukare, runtom i världen, som kan bekräfta DALBOs ringvältars nytänkande, prestanda och kvalitet.

Fördelen med att välta

Användningen av ringvältar inom lantbruket började för mer än 200 år sedan och handlade då helt enkelt om att jämna till jämna fält. Välttekniken och metoderna har utvecklats avsevärt sedan dess och moderna ringvältar kan vara allt från en slät trumma till ringvältar med de välkända ringarna av Cambridge-typ eller högspecialiserade ringvältar med unika ringprofiler och olika tillbehör.

De flesta lantbrukare känner till fördelarna med att välta före och efter sådd, eftersom det bidrar till att minska antalet jordkokor, samt att jämna ut och packa till ytan, reducera uttorkning och skapa förutsättningar för ett jämnare sådjup.
Modern vältning har blivit mycket mer avancerad, eftersom fler och fler lantbrukare inser att ringvältar även kan användas för stubbearbetning, förberedelse av såbädd, vård av betesmarker och mycket mer.

Duoflex och vältringar

DUOFLEX-systemet tillåter individuell rörelse för varje vältsektion, vilket säkerställer optimal markkontakt, oavsett fältkontur eller och markojämnheter.

 

Läs mer

CAMBRIDGE SNOWFLAKE®

Vi ger 6 års garanti på Cambridge Snowflake-ringen, som är patentskyddad i Europa och även är produkt- och mönsterskyddad.

 

Läs mer