Comprima

Flexibel rundbalspress.

KRONE var den första tillverkaren, som redan 1996, presenterade en fixkammarpress med integrerad inplastare. KRONES senaste generation rundbalspressar finns i flertalet varianter, som fix-, semi-variabel-, flex- och kombipress.  Den semi-variabla pressen är unik eftersom den arbetar som en fixkammarpress, men kan ställas om i steg om 5 cm, från 1,25 – 1,50 m baldiameter. Kombipressen finns dessutom både som semi-variabel-  och som flexkammarpress. 

Comprima F 155 och F 155 XC, med semiflexkammare, är marknadens första rundbalspress som fungerar som en fixkammare, men producerar balar som en flexkammare och kan variera baldiametern mellan 1,25 och 1,50 meter. Kombinationen av fix- och flexkammare är ett unikt system. NovoGrip-systemet kombinerar tyst gång med hög baldensitet. Comprimapressarna med snittaggregat kan utrustas med upp till 26 knivar

KRONE EasyFlow Pickup utan kurvbana har en bredd på 2,150 mm och har cirka 30 % högre varvtal än en konventionell pickup, vilket ökar kapacitet och minskar underhåll. Fjäderpinnarna är placerade i ett effektivt W-mönster med ett avstånd på 55 mm, vilket eliminerar blockeringsrisk eftersom fjäderpinnarna fördelar materialet optimalt över hela bredden. Stålmedbringare i kombination med ändlösa NovoGrip-remmar är den ideala kombinationen för högsta baldensitet i halm, hö och ensilage. 

Teknisk data – Krone Pressar Comprima

KRONE var den första tillverkaren, som redan 1996, presenterade en fixkammarpress med integrerad inplastare.