Pressar

Optimala storbalspressar för alla behov.

KRONE BiG Pack erbjuder maximal förarkomfort, är lätt att använda och pressar alla typer av grödor. Producerar halm-, hö- eller ensilagebalar i balkammare från 80 x 70 till 120 x 130 cm. 

  • HighSpeed: avsevärt högre kapacitet tack vare fler kolvslag/minut
  • HDP: högre baldensitet, upp till 25% tyngre balar
  • HDP II: upp till 70% högre kapacitet eller upp till 10% högre baldensitet
  • EasyFlow pickup med driven inmatningsvals 
  • VFS Variable Filling System
  • XCut, VariCut eller PreChop snittsystem
  • MultiBalesystem: upp till nio mindre balar i en stor bal
  • Automatisk presstrycksreglering

Teknisk data – Krone Pressar BiG Pack

Krone Pressar BiG Pack har bäst förarkomfort

VFS är ett variabelt fyllnadssystem från KRONE som producerar stenhårda och stabila balar även i tunna strängar och låg körhastighet.

Så här fungerar VFS systemet:
Materialet matas in i inmatningskanalen av inmatarfingrarna där det packas och förkomprimeras. När inmatningskanalen är helt fylld, matas det förkomprimerade materialet upp i balkanalen av ett upplyftarfinger.

VariCut för BiG Pack 1270 och BiG Pack 1290 HDP

Ett snittsystem för extremt kort snittlängd, ner till 22 mm. Variabelt knivväxlingssystem med upp till 51 knivar i arbete. Remdriven snittrotor med fyra rader medbringare för högsta kapacitet

XCut
XCut ger dig möjlighet att välja mellan 16 eller 26 knivar (beroende på modell) för en nominell snittlängd på 44 mm. Enheten består av två knivkassetter som sänks hydrauliskt och sedan bekvämt dras ut åt sidorna.

 

 

Balvägningssystem
Fyra vågceller är integrerade i balbanan för att bestämma balens vikt med en noggranhet ± 2%. Värdet visas sedan i displayen på monitorn.

MultiBale – Flera små i en stor
Med möjlighet att packa upp till nio mindre balar till en stor bal, detta är det prisbelönta MultiBale systemet. Föraren ställer in önskad ballängd mellan 0,5 m till 2,7 m via monitorn och kan sedan välja antalet småbalar. Småbalarna hålls sedan samman av två garn. Hela balen knyts samman av tre garn på BiG Pack 870 och fyra garn på BiG Pack 1270. Naturligtvis kan du också arbeta konventionellt och göre en enda stor bal, då knyts balen samman med fem resp. sex garn.

BaleCollect
KRONE BaleCollect spar tid och pengar. KRONEs balsamlare tar upp till tre 1,20 m breda storbalar och har olika avlastningsprogram för att passa efterföljande redskap. Detta reducerar hanteringstiden och ger minskad trafi k på fältet vilket innebär mindre skador på underlaget. Det unika teleskopiska draget ger bekväm och säker transportkörning. BaleCollect är perfekt anpassad till den höga kapaciteten och baldensiteten för KRONE BiG Pack.

Den nya balsamlaren BC1230, med teleskopisk draganordning för säker transportkörning kan ackumulera 3 respektive 5 balar beroende på bakdimension. Läs mer här.

 

Big Pack HPD
Att uppnå upp till 70 procent högre kapacitet eller tio procent högre densitet än den befintliga BiG Pack HPD, var det ambitiösa målet för KRONEs ingenjörer när de konstruerade BiG Pack HPD II. Detta uppnåddes bland annat tack vare världens första, patenterade system med åtta dubbelknytare.

Alltid perfekta knutar
Det är en utmaning för vilken knytare och vilket garn som helst att kunna producera formstabila balar med extremt hög densitet i hög körhastighet, speciellt i material som har en tendens att expandera. Därför utvecklade KRONE tillsammans med Rasspe ett helt nytt och patenterat knytarsystem för BiG Pack HPD II. Systemet består av åtta kompakta dubbelknytare där de individuella garnen utsätts för minimal dragkraft, vilket innebär att de klarar balar med hög densitet. BiG Pack 870 HDP har fem kompakta dubbelknytare med samma design