Allroundvagn med fasta sidor för högre belastning och ännu högre komfort.

Krone presenterar allroundvagnen GX i en version som har fasta sidor. Vagnen introduceras inför försäljningssäsongen 2022/2023 och kan standardspecificeras med fasta sidor i stället för de ursprungliga hydrauliska sidorna med teleskopiska förlängningar.  Den tidigare versionen med hydrauliska sidoväggar lanserades hösten 2021.

Fördelarna med de fasta sidorna är att maskinen blir 600 kg lättare och att bakluckan öppnas upp bredare än vad den gör på modellerna med hydrauliska sidor. Detta är en vinst vid exempelvis lastning av pallar eller halmbalar bakifrån.

Självklart erbjuder GX med fasta sidor traditionella komfortfunktioner som gör denna vagn till en riktig mångsysslare för året runt bruk. Det patenterade chassit med enkelram och sluttande stänkskärmar säkerställer att material inte samlas och de släta GFP-sidorna erbjuder ett minimalt motstånd vid tömning. Dessutom gör den transparenta och mobila framstammen att föraren kan hålla ett öga på arbetet vid fyllning.

Den starka och kraftiga bottenmattan rör sig i båda riktningar och tack vare en permanent spänning kommer den inte att bölja sig under tomma transporter. Den fjädrande ytan gör vagnen lämplig även för transport av potatis och grönsaker eftersom dessa känsliga produkter landar på ett skonsamt sätt på det mjuka golvet.

Prisbelönt innovation

Den nya GX-versionen innefattar det innovativa systemet KRONE ExactUnload, som fått en DLG silvermedalj. Detta system tömmer maskinen i jämna strängar, relaterade till plansilons längd. När man exempelvis ska börja med en ny plansilo, knappar föraren in längden på plansilon i styrboxen. Därefter styr GX tömningshastigheten automatiskt och i relation till traktorns körhastighet. När GX-vagnen når slutet av den förinställda längden, har allt material tömts.

Den nya GX-versionen är Krones svar på ett ökat intresse från växtodlingslantbrukare och grönsaksodlare som söker de välbeprövade komfortfunktioner som återfinns i denna allroundvagn.

Relaterad information

Krone lastarvagnar

Download

Pressrelease samt bilder

Publiceringsdatum: 230403

Krone GX
Krone GX
Krone GX