ISOBUS: Fullständig kompatibilitet mellan alla ledande traktor/redskapsleverantörer.

Elektronik gör lantbruksmaskiner säkrare, exaktare och effektivare. ISOBUS förenklar kommunikationen mellan traktor och redskap som en plug-and-play-lösning: det behövs endast en monitor för ett brett utbud av redskap, oavsett tillverkare.

Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) är ett internationellt partnerskap mellan traktor- och redskapstillverkare inom lantbruksindustrin. AEF grundades 2008 och har som mål att främja elektronisk standardisering och se till att ISOBUS-redskap och traktorer från olika märken kan anslutas till varandra utan problem. ISOBUS är en kärnuppgift för AEF. Som AEF-kärnmedlem är alla SDF-komponenter AEF-certifierade och har integrerat värdefulla funktioner som automatisk sektionsavstängning (TC-SC) eller automatisk traktor-redskapsstyrning (TIM). Detta garanterar maximal kompatibilitet för våra kunder.

På SDF-produkter gör ISOBUS det möjligt att styra och övervaka alla ISOBUS-redskap (oavsett fabrikat) via iMonitor eller genom att använda XTEND-funktionen. Förutom det standardiserade kommunikationsgränssnittet beror antalet ISOBUS-funktioner som kan användas, på kombinationen av tillgängliga ISOBUS-funktioner hos traktor och redskap. På SDF-traktorer ingår många ISOBUS-funktioner redan från fabrik, såsom automatisk sektionsavstängning (TC-SC) med upp till 200 delbredder eller hantering av applikationskartor med variabel tilldelning (TC-GEO), som innebär att insatsvaror som gödselmedel och utsäde tilldelas med precision – på rätt plats och i rätt mängd – för att ge maximal funktionalitet redan som standard. Resultatet är mindre krångel och bättre lönsamhet.

Med ISOBUS-anslutningar både fram- och bak på traktorn, blir traktorn kompatibel med ISOBUS-redskap från alla kända tillverkare. Alla signaler som körhastighet, dragarmarnas position eller kraftuttagsvarvtal är tillgängliga för varje redskap i ett standardiserat format. Oavsett vilka traktor/redskapskombinationer som används kommer redskapsvyn upp i iMonitor, eller på en surfplatta i kombination med XTEND. Detta ger maximal förarkomfort och förbättrar sikten runtom. Kommunikationen mellan redskap samt uppdragsdata är standardiserade till ISO-XML-format, vilket underlättar efterföljande datahantering.

Standardiserade uttag mellan traktor och redskap (ISOBUS 11783).