Det danska företaget DALBO A/S, som är bland Europas ledande inom tillverkning av vältar, har sålts till Persefone S.r.l., som ägs av den italienska kapitalfonden Alcedo sgr.
Alcedo äger även företaget Demetra med varumärkena Breviglieri och AgriMaster. DALBO blir därmed ett systerbolag till Demetra.

Övertagandet innebär inga förändringar i DALBO:s organisation och DALBO kommer att fortsätta som ett självständigt företag med produktion i Danmark. Den nuvarande ledningen kommer att fortsätta vara oförändrad och huvudkontoret kommer fortfarande att finnas i Danmark.

Ägarbytet kommer inte heller att påverka DALBO:s befintliga samarbetsavtal och kundrelationer. Dalbo ser fram emot att fortsätta deras tillväxtresa med stöd av deras nya ägare, som har betydande resurser till sitt förfogande. Det nya ägandet ger dem en möjlighet att fortsätta och öka investeringar i utveckling, produktion och digitalisering, så att de kan fortsätta att förse kunder med de bästa produkterna till konkurrenskraftiga priser.

Söderberg & Haaks samarbete med DALBO rullar på precis som vanligt.