Söderberg & Haak Lantbruk https://sodhaaklantbruk.se Lantbruk, skogsbruk och grönyta Wed, 18 Mar 2020 11:39:28 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.2 Mindre bränsle och högre komfort med Deutz-Fahr som redskapsbärare https://sodhaaklantbruk.se/mindre-bransle-och-hogre-komfort-med-deutz-fahr-som-redskapsbarare/ https://sodhaaklantbruk.se/mindre-bransle-och-hogre-komfort-med-deutz-fahr-som-redskapsbarare/#respond Wed, 18 Mar 2020 11:39:12 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=5418 När Alriks Entreprenad AB från Sala satsade på Deutz-Fahr som entreprenadtraktor, vann man högre förarkomfort och betydligt lägre bränsleförbrukning. Företaget har nu två traktorer, som används året runt för drift och underhåll av vägnätet kring Västerås och Sala. Att använda traktorer i entreprenadverksamheten, är en idé som David Alriksson och hans personal fick efter att […]

Inlägget Mindre bränsle och högre komfort med Deutz-Fahr som redskapsbärare dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
När Alriks Entreprenad AB från Sala satsade på Deutz-Fahr som entreprenadtraktor, vann man högre förarkomfort och betydligt lägre bränsleförbrukning. Företaget har nu två traktorer, som används året runt för drift och underhåll av vägnätet kring Västerås och Sala.

Att använda traktorer i entreprenadverksamheten, är en idé som David Alriksson och hans personal fick efter att företaget kontrakterats för allt fler jobb åt Svevia. Jobben gäller delar av driften och underhållet av vägnätet i Sala-, Västerås- och Arboga-områdena.

– Från början sopade vi vägar och körde sopaggregaten med hjullastare i 10-tonsklass och tyngre. Sedan fick vi även kontrakt för att sätta snökäppar och då väcktes tanken på att gå över till en traktor, berättar David Alriksson.

Valet föll på en Deutz-Fahr 6180 från Runhällens Maskin i Sala, och uppdragen åt Svevia blev fler. Senare investerade företaget i ytterligare en traktor, en Deutz-Fahr 6215.

Två Deutz-Fahr-traktorer är en viktig del av maskinparken hos Alriks Entreprenad i Sala. Traktorerna används för drift- och underhåll av väg under alla årstider. (Foto: Mats Thorner)

Därefter har David Alriksson och hans personal successivt utvecklat ett egenkonstruerat koncept, som bygger på att traktorerna används som redskapsbärare för drift och underhåll av väg. Konceptet ger jobb året runt.

Alriks Entreprenad använder traktorerna för:

 • Plogning (av länsvägnätet) med diagonalplog och sidovinge
 • Sopning (Snökäppsplockning sker samtidigt)
 • Vägkantsslåtter
 • Sättning och plockning av snökäppar
 • Asfaltsjustering och lagning med gjutasfalt
 • TMA-vagn

 

 

 

TMA-vagnen har påkörningsskydd och används både som skydd vid arbete med den andra traktorn, och som jourresurs vid olyckor eller andra vägarbeten. På bilden Andreas Söderkvist och David Alriksson. (Foto: Mats Thorner)

– Vi har själva konstruerat det mesta av de tekniska lösningar som krävs för att traktorerna ska kunna bära våra redskap, berättar David Alriksson.

Det gäller till exempel påhäng och vagnar för snökäppshanteringen, liksom utrustning för att traktorerna ska kunna bära med sig vatten vid sopning.

– Jag är lyckligt lottad som har en engagerad och kreativ personal. Det gör att vi tillsammans tänker ut effektiva lösningar och successivt försöker höja effektivitet och kvalitet.

De stora vinsterna med traktorer, för den här typen av jobb, är att de på ett bra sätt kan bära redskap både bak och i fronten, med bra tillgång till kraftuttag och hydraulik.

– Dessutom är traktorerna bättre lämpade än hjullastare för alla de mil längs väg, som de avverkar per år. Det handlar kanske om upp mot 2000 mil per år och traktor, säger David Alriksson.

– Med så mycket körning sparar vi bränsle jämfört med om hjullastare ska bära de här redskapen och utföra vad vi gör. Driften blir billigare och ytterligare en bonus är att traktorerna erbjuder bättre förarkomfort än i hjullastare.

– Ett annat konkret exempel är de steglösa växellådorna, som gör det enkelt vid start och stopp. Det har stor betydelse när man sätter ungefär 60 000 snökäppar varje år, säger han.

Alriks Entreprenad ägs av David Alriksson som startade verksamheten för drygt tio år sedan. Sedan dess har företaget vuxit och utvecklats och idag omfattar maskinparken två hjulgrävare, hjullastare, de två traktorerna och redskap. Personalen består av David, fyra anställda och vid behov tas även F-skattande kolleger in för att stötta när det är mycket att göra.

Vid snöröjning av länsvägnätet körs traktorn med diagonalplog och vinge. (Foto: Mats Thorner)

Alriks Entreprenad ägs av David Alriksson som startade verksamheten för drygt tio år sedan. Sedan dess har företaget vuxit och utvecklats och idag omfattar maskinparken två hjulgrävare, hjullastare, de två traktorerna och redskap. Personalen består av David, fyra anställda och vid behov tas även F-skattande kolleger in för att stötta när det är mycket att göra.

David Alriksson och Oskar Hallsten tycker att lösningen med traktor som redskapsbärare fungerar bra. Dessutom innebär det bättre arbetsmiljö och lägre bränsleförbrukning, än vid körning med hjullastare. (Foto: Mats Thorner)

Inlägget Mindre bränsle och högre komfort med Deutz-Fahr som redskapsbärare dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/mindre-bransle-och-hogre-komfort-med-deutz-fahr-som-redskapsbarare/feed/ 0
Joakim Franzén stärker satsning på lantbruk i Östergötland https://sodhaaklantbruk.se/joakim-franzen-starker-satsning-pa-lantbruk-i-ostergotland/ https://sodhaaklantbruk.se/joakim-franzen-starker-satsning-pa-lantbruk-i-ostergotland/#respond Tue, 11 Feb 2020 08:47:40 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=4606 Söderberg & Haak Linköping satsar stort på försäljningen inom sitt distrikt. Joakim Franzén, med bred erfarenhet inom branschen, är ett välbekant ansikte för många lantbrukare inom distriktet. När Joakim Franzén, 32 år, axlar rollen som lantbrukssäljare får Söderberg & Haak Linköping en ung och samtidigt erfaren person till säljteamet i Östergötland. Joakim, som har arbetat […]

Inlägget Joakim Franzén stärker satsning på lantbruk i Östergötland dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
Söderberg & Haak Linköping satsar stort på försäljningen inom sitt distrikt. Joakim Franzén, med bred erfarenhet inom branschen, är ett välbekant ansikte för många lantbrukare inom distriktet.

Joakim Franzen, Söderberg & Haak Linköping

När Joakim Franzén, 32 år, axlar rollen som lantbrukssäljare får Söderberg & Haak Linköping en ung och samtidigt erfaren person till säljteamet i Östergötland. Joakim, som har arbetat i företaget under ett antal år, känner verksamheten väl och har gedigen egen kunskap.

– Det ska bli roligt att arbeta med lantbruksförsäljning och fortsätta kontakten med befintliga kunder samtidigt som jag ser fram emot att skapa kontakt med nya. Vi har ett spännande lantbrukssortiment som passar både stor som liten gård.

Mellan åren 2016 till mitten av 2019, arbetade Joakim på företagets reservdelssida, vilket har gett honom stor varumärkeskännedom.

– Jag är född inom branschen, säger Joakim med ett leende. Min familj har, under två generationer, sålt lantbruksmaskiner.
– Söderberg & Haak har välkända varumärken och visar, med min anställning, att vi fortsätter att satsa inom vår region.

För mer information:
Joakim Franzén, Söderberg & Haak Linköping
072-584 74 71 • joakim.franzen@sodhaak.sewww.sodhaak-linkoping.se

Inlägget Joakim Franzén stärker satsning på lantbruk i Östergötland dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/joakim-franzen-starker-satsning-pa-lantbruk-i-ostergotland/feed/ 0
Lantbruks- och entreprenadvisning med provkörning 24-25/1 i Staffanstorp https://sodhaaklantbruk.se/lantbruks-och-entreprenadvisning-med-provkorning-24-25-1-i-staffanstorp/ https://sodhaaklantbruk.se/lantbruks-och-entreprenadvisning-med-provkorning-24-25-1-i-staffanstorp/#respond Thu, 23 Jan 2020 07:39:29 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=4449 Visning samt provkörning 24-25/1 i Staffanstorp Välkommen till maskinvisning hos Söderberg & Haak Maskin AB. Vårt arrangemang håller öppet under två dagar, fredag-lördag den 24-25 januari. Under de två visningsdagarna finns ett stort utbud av olika maskinmodeller på plats och flera av dem kan också provköras i anläggningens provkörningsområde. Maskinvisning Staffanstorp Datum: 24 januari kl […]

Inlägget Lantbruks- och entreprenadvisning med provkörning 24-25/1 i Staffanstorp dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>

Visning samt provkörning 24-25/1 i Staffanstorp

Välkommen till maskinvisning hos Söderberg & Haak Maskin AB. Vårt arrangemang håller öppet under två dagar, fredag-lördag den 24-25 januari.

Under de två visningsdagarna finns ett stort utbud av olika maskinmodeller på plats och flera av dem kan också provköras i anläggningens provkörningsområde.

Maskinvisning Staffanstorp
Datum: 24 januari kl 10-17 och 25 januari kl 10-15
Adress: Industrivägen 2 Staffanstorp

Inlägget Lantbruks- och entreprenadvisning med provkörning 24-25/1 i Staffanstorp dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/lantbruks-och-entreprenadvisning-med-provkorning-24-25-1-i-staffanstorp/feed/ 0
Niclas stärker satsning på stora lantbruksmaskinerna https://sodhaaklantbruk.se/niclas-starker-satsning-pa-stora-lantbruksmaskinerna/ https://sodhaaklantbruk.se/niclas-starker-satsning-pa-stora-lantbruksmaskinerna/#respond Tue, 14 Jan 2020 08:46:53 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=4399 Söderberg & Haak förstärker försäljningsorganisationen för BiG-produkterna från Krone och Amazones Pantera, genom anställning av en försäljningsansvarig för dessa stora och effektiva maskiner. Niclas Anderberg tillträdde tjänsten vid årsskiftet. Hans uppgift är nu att stötta Söderberg & Haaks återförsäljare i sälj- och marknadsföringsprocesserna, till exempel genom att delta vid visningar och event. En viktig uppgift […]

Inlägget Niclas stärker satsning på stora lantbruksmaskinerna dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
Söderberg & Haak förstärker försäljningsorganisationen för BiG-produkterna från Krone och Amazones Pantera, genom anställning av en försäljningsansvarig för dessa stora och effektiva maskiner.

Niclas Anderberg, försäljningsansvarig i Sverige för Krone BiG och Amazone Pantera. (Foto: Åsa Gilbertson)

Niclas Anderberg tillträdde tjänsten vid årsskiftet. Hans uppgift är nu att stötta Söderberg & Haaks återförsäljare i sälj- och marknadsföringsprocesserna, till exempel genom att delta vid visningar och event. En viktig uppgift är även att serva kunderna med kunskap inför investeringsbesluten.

Krones BiG-maskiner och Amazones Pantera handlar om stora lantbruksmaskiner som erbjuder mycket hög kapacitet och effektivitet.

– Samtidigt representerar de stora affärer och viktiga investeringsbeslut för lantbrukskunderna. Min uppgift är att ge service och kunskap åt både återförsäljarna och slutkunderna, så att varje affär blir en lyckad och trygg satsning för kunderna, säger Niclas Anderberg.

Niclas är 51 år gammal och har lång erfarenhet av maskinförsäljning och teknik. Han har en teknisk utbildning i grunden och har lång erfarenhet av proffsmaskiner för grönytor, samt försäljning av entreprenadmaskiner.

Krones BiG-produkter är BiG Pack storbalpressar, BiG M självgående slåtterkrossar och BiG X fälthackar.

Pantera är Amazones självgående växtskyddssprutor.

För mer information:
Niclas Anderberg, tel 073-153 69 15
niclas.anderberg@sodhaak.se

Inlägget Niclas stärker satsning på stora lantbruksmaskinerna dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/niclas-starker-satsning-pa-stora-lantbruksmaskinerna/feed/ 0
Amazone spridare ZA-X Perfect https://sodhaaklantbruk.se/amazone-spridare-za-x-perfect/ https://sodhaaklantbruk.se/amazone-spridare-za-x-perfect/#respond Thu, 28 Nov 2019 07:17:37 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=3619 Inlägget Amazone spridare ZA-X Perfect dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>

ZA-X

Spridaren kommer att göra dig nöjd. 

ISOBUS-kommunikation, enkel inställning av arbetsbredd, 200 Hz vågteknik, lutningssensor, kraftuttags- eller hydrauldrift och flera andra innovationer gör ZA-V till en av de modernaste gödselspridarna i klassen. Med en spridningskapacitet på upp till 390 kg/min och en maximal arbetsbredd på 36 m klarar den av upp till 33 ha/h.

Spjällöppningen sitter öppet rakt över tallriken och är så utformad att s k mängdeffekt (arbetsbredd påverkas inte av spridningsmängd) förhindras. Placeringen av spjällöppningen ger dessutom den fördelen att gödseln hamnar vid tallrikens centrum, där spridarvingarnas periferihastighet är som lägst. Accelerationen av gödselkornen sker därför mycket skonsamt. Arbetsbredden förblir konstant oavsett körhastighet och spridningsmängd.

På ZA-V-spridarna är hela spridningssystemet tillverkat av rostfritt. Det borgar för såväl lång livslängd som högt andrahandsvärde.

Amazone Pantera, växtskyddsspruta
 • Exakt spridning med arbetsbreddar på upp till 36 m
 • ISOBUS är standard i tronic varianten
 • Doseringen kan övervakas och kontrolleras
 • Soft Ballistic System (SBS) för extra skonsam hantering av gödselmedlet
 • Upp till 390 kg/min spridningskapacitet
 • Intelligent omrörare då spjällen är stängda
 • Spridartallrikar med snabb och exakt justering genom QuickSet
 • Elektriskt styrd kantspridning med Limiter V+

Inlägget Amazone spridare ZA-X Perfect dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/amazone-spridare-za-x-perfect/feed/ 0
Magnus Premberg säljer Deutz-Fahr i Skåne-Blekinge https://sodhaaklantbruk.se/magnus-premberg-saljer-deutz-fahr-i-skane-blekinge/ https://sodhaaklantbruk.se/magnus-premberg-saljer-deutz-fahr-i-skane-blekinge/#respond Tue, 12 Nov 2019 07:34:16 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=3601 Magnus Premberg, 32 år, har tillträtt som säljare av Deutz-Fahrs traktorer och tröskor i Skåne och Blekinge. Därmed går Söderberg & Haak på offensiven, tillsammans med Bjäre Maskin, för att sälja fler Deutz-Fahr i området. Premberg har lång erfarenhet av Deutz-Fahr, traktorer och tröskor. Han har jobbat med märket under tio år, först som mekaniker […]

Inlägget Magnus Premberg säljer Deutz-Fahr i Skåne-Blekinge dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
Magnus Premberg, 32 år, har tillträtt som säljare av Deutz-Fahrs traktorer och tröskor i Skåne och Blekinge. Därmed går Söderberg & Haak på offensiven, tillsammans med Bjäre Maskin, för att sälja fler Deutz-Fahr i området.

Premberg har lång erfarenhet av Deutz-Fahr, traktorer och tröskor. Han har jobbat med märket under tio år, först som mekaniker och sedan som säljare, med Rinkaby som utgångspunkt.

Det nya nu är att han fått Söderberg & Haak Maskin AB som arbetsgivare, vilket ger flera stora fördelar för kunderna:

– Den nya organisationen inom företaget gör det enklare för Deutz-Fahr ägarna. Jag sitter vägg i vägg med vår servicesupport och fokuserar hela mitt säljarbete enbart på Deutz-Fahr. Dessutom är mobilitet ett ledord i mitt arbete. I praktiken är bilen min arbetsplats och när jag möter kunderna är det hemma hos dem och på deras villkor, berättar han.

Mobiliteten gäller också servicen av Deutz-Fahrs traktorer och tröskor. Verkstaden kommer, med servicebuss och mekaniker, direkt hem till ägaren, utan krångel.

– Jag är oerhört taggad och glad för hur det framtida säljarbetet utformats. Min första uppgift blir att ta kontakt med alla nuvarande Deutz-Fahr ägare och naturligtvis också uppmuntra fler lantbrukare att satsa på detta kvalitetsmärke.

Magnus Premberg pekar på fördelarna när det gäller Deutz-Fahr traktorer, såsom det breda modellutbudet samt den höga kvaliteten på motor, drivlina och förarhytt. Driftsekonomin med låg bränsleförbrukning och hög driftsäkerhet är också en stor fördel. Och så betonar han användarvänligheten:

– Deutz-Fahr ligger i framkant när det gäller mjukvarustöd. Ett exempel är användarvänliga monitorer som är logiskt uppbyggda och enkla att förstå och hantera. Det ska vara enkelt att köra och hantera en modern traktor med världsledande teknik, säger han.

Han framhåller också Deutz-motorerna och Deutz-Fahrs egen drivlina som är steglös och lättkörd.

– Jag hoppas att alla som står inför traktorinvesteringar tar med Deutz-Fahr i bedömningen. Ring mig, jag välkomnar alla att dela funderingar, frågor och ekonomiska bedömningar med mig, säger han.

För mer information, kontakta:

Säljare Magnus Premberg: 073-803 52 78
magnus.premberg@sodhaak.se

Inlägget Magnus Premberg säljer Deutz-Fahr i Skåne-Blekinge dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/magnus-premberg-saljer-deutz-fahr-i-skane-blekinge/feed/ 0
Amazone Certos en kraftig kultivator för tuffa uppdrag https://sodhaaklantbruk.se/amazone-certos-en-kraftig-kultivator-for-tuffa-uppdrag/ https://sodhaaklantbruk.se/amazone-certos-en-kraftig-kultivator-for-tuffa-uppdrag/#respond Tue, 12 Nov 2019 07:33:07 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=3598 Kraftig kultivator för tuffa uppdrag   Amazone satsar på styrka, hållbarhet och enkel service när de presenterar sin nya serie Certos tallriksharvar på lantbruksmaskinmässan Agritechnica, i tyska Hannover 10 – 16 november. De nya modellerna har arbetsbredder från fyra, upp till sju meter. Certos har nu fått förstärkt ramkonstruktion. Det innebär bland annat att tallrikarna […]

Inlägget Amazone Certos en kraftig kultivator för tuffa uppdrag dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
Kraftig kultivator för tuffa uppdrag

 

Amazone satsar på styrka, hållbarhet och enkel service när de presenterar sin nya serie Certos tallriksharvar på lantbruksmaskinmässan Agritechnica, i tyska Hannover 10 – 16 november. De nya modellerna har arbetsbredder från fyra, upp till sju meter.

Amazone Certos en kraftig kultivator för tuffa uppdrag

Certos har nu fått förstärkt ramkonstruktion. Det innebär bland annat att tallrikarna har längre stenutlösning. De viker undan och risken för skador minskar väsentligt.

Dessutom har utjämningsfunktionen kunnat förbättras, så att den bearbetade jorden håller sig inom arbetsbredden och ger ett jämnt arbetsresultat vid körning spår i spår.

Inget problem med växtrester

Certos har stora tallrikar med 660 millimeters diameter. Det ger förutsättningar för intensiv, nedmyllande jordbearbetning. Arbetsdjupet kan ställas in från 7 till maximalt 20 cm. Samtidigt är det stort avstånd mellan tallriksraderna, 17,5 centimeter. Varje tallrik har sin egen infästningsarm och effekten av denna konstruktion är, att genomsläppligheten blir optimal.

Certos kan med fördel användas för tuffa uppgifter som exempelvis vallbrytning, återkultivering av träda eller bearbetning av majsstubb. Dessutom kan den användas som ett alternativ till djupharvning tack vare robust styrka och ett arbetsdjup ner till 20 cm.

För odling i kuperade förhållande, med till exempel kraftiga sidolut, kan hydrauliskt manövrerade, bakre länkarmar fås som tillvalsutrustning.

Underhållsfritt

Alla tallrikslager på Certos är oljefyllda med glidringstätningar och helt underhållsfria. Även lagren i valsen är underhållsfria.

Till Certos finns elva olika typer av eftervalsar, så att optimal återpackning alltid kan uppnås oberoende av förhållande. Dessa har snabbkopplingssystem, med klämbyglar, så att de snabbt kan bytas.

Som tillvalsutrustning finns en Crushboard. En annan tillvalsutrustning är den nya frösåmaskinen AMAZONE GreenDrill 501 och LED-belysning.

Inlägget Amazone Certos en kraftig kultivator för tuffa uppdrag dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/amazone-certos-en-kraftig-kultivator-for-tuffa-uppdrag/feed/ 0
Nina Wisells fokus: Maskiner som underlättar https://sodhaaklantbruk.se/nina-wisells-fokus-maskiner-som-underlattar/ https://sodhaaklantbruk.se/nina-wisells-fokus-maskiner-som-underlattar/#respond Thu, 17 Oct 2019 06:46:02 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=3010 När Söderberg & Haaks säljare Nina Wisell möter kunderna, så sätter hon framför allt två saker i fokus: Att maskinen är en arbetsplats som man ska trivas med varje enskild arbetsdag och att maskinens utformning ska underlätta arbetet så mycket som möjligt. Nina Wisell säljer grönytemaskiner i Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland och Sörmland. Hennes område […]

Inlägget Nina Wisells fokus: Maskiner som underlättar dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
När Söderberg & Haaks säljare Nina Wisell möter kunderna, så sätter hon framför allt två saker i fokus: Att maskinen är en arbetsplats som man ska trivas med varje enskild arbetsdag och att maskinens utformning ska underlätta arbetet så mycket som möjligt.

Nina Wisells Söderberg & Haak Stora Skedvi

Nina Wisell säljer grönytemaskiner i Västmanland, Uppland, Dalarna, Gästrikland och Sörmland. Hennes område är stort, men mobiliteten är hög. Ninas Ford-pickup med maskinsläp är hennes arbetsplats och hon gör sig på det sättet tillgänglig för alla kunder, oavsett vad adressen är.

Nina är inne på sitt 13:e år inom företaget vid det här laget. Först arbetade hon med reservdelar och sedan gick hon över till säljsidan.

– Kunskaperna från reservdelstiden har jag nytta av varje dag. Man har lärt sig hur maskinerna ser ut bakom plåten och jag tycker det är roligt och intressant, säger hon.

Hon jobbar alltså efter två viktiga principer i arbetet som säljare. Den ena handlar om att människa och maskin ska passa ihop. Så här förklarar hon:

– En maskin är inte bara en maskin. Det är också någons arbetsplats och det får man inte glömma när man jobbar med det tekniska samt med handhavandefrågor.

Nina Wisells fokus: Maskiner som underlättar

Även hennes andra princip handlar om människan i sammanhanget.

– Jag gillar maskiner som underlättar vardagen för de som använder dem. Det gäller både hur de är konstruerade och hur de är att arbeta med när man underhåller dem. Funktioner och underhåll ska fungera enkelt och bra, så att arbetsuppgifterna flyter på, säger hon.

Ett exempel är gräsklippare och hur de fungerar när man tömmer uppsamlare. Eller hur tillgängligt det är under plåt och plast, när man inspekterar eller byter drivremmar, kollar oljenivå eller gör rent.

– Allt som har med konstruktion och servicevänlighet att göra är viktigt i det dagliga arbetet. Mitt fokus är att presentera de goda maskinlösningarna för kunderna, förklarar hon.

Nina Wisells produktportfölj är bred. Hon säljer;

 • Redskapsbärarna Multihog och Tool-Trac.
 • Små lastmaskiner från Komatsu.
 • Minigrävare från Komatsu.
 • Traktorer från Deutz-Fahr.
 • Kompakttraktor från Yanmar.
 • Spakstyrda gräsklippare från Ferris.
 • Amazones Profihopper, Horsehopper och Groundkeeper.
 • K-Heat hetvattenbaserade ogräsbekämpningssystem.
 • Släpvagnar från K-Vagnen, samt K-Vagnens övriga lösningar.
 • Redskap och tillbehör från Ystamaskiner, Siringe Teknik, XYZ, Holms, Bigab. MTT m fl.

– Ring bara, så kommer jag och demonstrerar, säger Nina Wisell.

För mer information, kontakta: Säljare Nina Wisell: 070-510 05 49

Inlägget Nina Wisells fokus: Maskiner som underlättar dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/nina-wisells-fokus-maskiner-som-underlattar/feed/ 0
Krone Pressar Bellima https://sodhaaklantbruk.se/krone-pressar-bellima/ https://sodhaaklantbruk.se/krone-pressar-bellima/#respond Tue, 17 Sep 2019 08:17:38 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=2761 Inlägget Krone Pressar Bellima dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>

Bellima

Fixkammarpressar i genialiskt enkelt utförande. 

Bellima finns i 2 modeller som båda gör balar med 1,20 m bredd och 1,20 m i diameter. Bellima F 125 är försedd med en 1,4 m pickup som är placerad direkt framför balkammaren. Den större modellen, Bellima F 130 är försedd med en bredare 1,8 m pickup, på denna modell sker inmatningen till balkammaren via inmatningsfingrar.

Bellima F 130 kan dessutom förses med Mini-Stop, vilket innebär bekvämare körning och högre kapacitet. Föraren kan påbörja nästa bal utan att balkammaren är helt stängd och behöver dessutom inte backa traktorn vid varje balavläggning.

Krone Pressar Bellima

Teknisk data

Krone Pressar Bellima
 • Genialiskt enkla och driftsäkra rundbalspressar
 • Patenterat kedjeelevatorsystem som håller balen i säker rotation, oavsett skördematerial
 • Pickupen på Bellima F 125 har en arbetsbredd på 1,40 m (enl. DIN 11220) med hydraulisk manövrering för höjdjustering. Det korta avståndet mellan pickup och balkammare säkerställer optimal uppsamling med ett jämnt materialflöde in till balkammaren.
 • Bellima F 130 har en 1,8 m bred pickup med ett inmatningssystem mellan pickup och balkammare
 • Ingen elektronik som kan ställa till bekymmer
 • Bellima är efterföljare till de legendariska KR-rundbalspressarna

Inlägget Krone Pressar Bellima dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/krone-pressar-bellima/feed/ 0
Amazone ZG-TS bulkspridare https://sodhaaklantbruk.se/amazone-zg-ts-bulkspridare/ https://sodhaaklantbruk.se/amazone-zg-ts-bulkspridare/#respond Wed, 14 Aug 2019 06:20:38 +0000 https://sodhaaklantbruk.se/?p=2615 Inlägget Amazone ZG-TS bulkspridare dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>

ZG-TS

För de stora arealerna. 

Amazone ZG-TS bulkspridare,  med möjliga arbetsbredder på upp till 54 meter, är en kraftigt byggd spridare, som lämpar sig väl för maskinstationer eller gårdar med stora arealer och långa transportsträckor.

Gödseln matas ut till de nyutvecklade, hydrauliskt drivna tallrikarna, via ett transportband i botten av behållaren.

Amazone ZG-TS bulkspridare

Teknisk data – Amazone ZG-TS bulkspridare

Amazone ZG-TS är en kraftig bulkspridare
 • Samma spridaraggregat som på ZA-TS, med arbetsbredder upp till 54 meter
 • Kantspridningsutrustningen kopplas in från förarplatsen
 • Gödseln matas ut till de hydrauliskt drivna tallrikarna via ett transportband i botten av behållaren
 • Stora hjul minskar marktrycket
 • Behållarens kraftigt lutande väggar garanterar att gödseln glider ner även vid körning i sluttande terräng
 • Det slitstarka transportbandet i botten av behållaren har automatisk bandstyrning och centreras även vid ojämn belastning
 • De nya ZG-TS modellerna är försedda med ”on-line”-kalibrering dvs maskinen kalibrerar gödselgivaren automatiskt under gång
 • ZG-TS 7501 och 10001 kan utrustas med styrbar axel för att skona grödan på vändtegen

Inlägget Amazone ZG-TS bulkspridare dök först upp på Söderberg & Haak Lantbruk.

]]>
https://sodhaaklantbruk.se/amazone-zg-ts-bulkspridare/feed/ 0