Skördetröskor

Tillförlitlig, bränsleeffektiv och trygg. 

Deutz-Fahr långa erfarenhet och kunders önskemål låg som grund till hur C6205 utvecklades. Pålitlig och kompakt med hög produktivitet, en 5-skakare med beprövad teknik. Utformad för medelstora, oberoende lantbruk är det en tröska som behärskar alla grödtyper .

C7000-serien är byggd och utformad i modern design av Giugiaro Design. Mer än 100 år av erfarenhet och utveckling av skördemaskiner innebär pålitlighet och hög produktivitet. Motorerna  säkerställer hög prestanda på fältet genom SCR-teknik med AdBlue. Hyttkomforten har ytterligare förbättrats, för långa produktiva dagar. C7000-serien ger hög spannmåls- och halmkvalitet, maximal prestanda, tillförlitlighet och lång livslängd.

C9300 är resultatet av Deutz-Fahrs många års erfarenhet och består av två modeller. Dessa maskiner kännetecknas av hög produktivitet och mångsidighet, men även eleganta linjer. Kraftfulla motorer, utmärkt hyttkomfort, hög kapacitet, låg bränsleförbrukning och enastående tillförlitlighet utmärker C9300.

Teknisk data – Deutz-Fahr skördetröskor

skördetröskor från Deutz-Fahr -  C9306

C6000

DEUTZ TCD 6,1L R6 Common Rail STEG IV-motor, fyra ventiler per cylinder med elektroniskt reglerad insprutning och turbo med intercooler vilket innebär att motorns effektområde kan anpassas perfekt till skördetröskans behov. SCR avgasefterbehandlingssystem innebär inte bara minimala utsläpp utan även att motorerna konfigureras för optimal förbränning och lägsta möjliga bränsleförbrukning. 

Standardskärbord finns i bredder från 4,8 till 6,3 m och är utrustade med det patenterade Schumacher Easy Cut II knivsystemet, för högsta kapacitet, även under besvärliga förhållanden. Som alternativ till standardskärbordet finns VARICROP skärbord med variabelt avstånd mellan knivbalk och inmatningsskruv, ett utmärkt alternativ vid rapsskörd. Bordet finns i bredderna 5, 5,5 och 6 m. Dessa skärbord kan även utrustas med dubbla sidoknivar för rapsskörd. 

Inmatningselevator med elektriskt driven reversering, för att snabbt och enkelt kunna frigöra ev. blockering. 

Kraftig tröskcylinder med 600 mm diameter, bredd på 1270 mm och 8 slagor vilket ger en tung energilagrande tröskcylinder med stor svängmassa som på så sätt klarar belastningstoppar lättare utan att tappa varvtal. 

Tröskcylinderns varvtal regleras med en elektriskt manövrerad variator och har ett varvtalsområde mellan 420 – 1250 r/min. Som tillval finns en varvtalsreduceringssats som halverar varvtalsområdet. 

TS-modellen har ett trecylindersystem med en extra separationscylinder bakom halmflödescylindern. Detta för att öka separationskapaciteten ytterligare innan materialet når halmskakarna. 

C7000

Standardskärbord finns i bredder från 5,4  till 7,2 m och är utrustade med det patenterade Schumacher Easy Cut II knivsystem för högsta kapacitet även under besvärliga förhållanden. Som alternativ till standardskärbordet finns VARICROP skärbord med variabelt avstånd mellan knivbalk och inmatningsskruv, ett utmärkt alternativ vid rapsskörd och finns i bredder från 5 upp till 7,5 m. Dessa skärbord kan även utrustas med dubbla sidoknivar för rapsskörd.

Tröskcylinderns varvtal regleras med en elektriskt manövrerad variator och har ett varvtalsområde mellan 420 – 1250 r/min. Som tillval finns en varvtalsreduceringssats som halverar varvtalsområdet. 

TS-modellen har ett 3-cylinger system med en extra separationscylinder bakom halmflödescylindern.

Deutz-Fahr’s DGR (Double Grain Return) retursystem har separata returcylindrar på vardera sidan som leder det omtröskade returgodset direkt till förberedningsplanet, inget returgods tillbaka till tröskcylindern! 

TSB-modellerna är utrustade med Deutz-Fahr’s BALANCE lutningskompenseringssystem. Detta system säkerställer maximal kapacitet genom att hålla hela tröskan i våg i upp till 20% sidolutning och 6% längsgående lutning. 

En radialfläkt med 400 mm diameter och 44 fläktvingar ger ett jämnt och stabilt luftflöde över sållen 

C9000

Mercedes Benz 7.7L Steg 4 motor på 395 hk, fyra ventiler per cylinder med elektroniskt reglerad insprutning och turbo med intercooler som innebär att motorns effektområde kan anpassas perfekt till skördetröskans behov.

SCR avgasefterbehandlingssystem innebär minimala utsläpp och att motorerna konfigureras för optimal förbränning och lägsta möjliga bränsleförbrukning

C9300-serien har en kraftig 1521 mm bred tröskcylinder med 600 mm diameter och 8 slagor, vilket ger en tung energilagrande tröskcylinder med stor svängmassa som klarar belastningstoppar lättare, utan att tappa varvtal

TSB-modellerna är utrustade med Deutz-Fahr’s BALANCE lutningskompenseringssystem som säkerställer maximal kapacitet genom att hålla hela tröskan i våg i upp till 20% sidolutning och 6% längsgående lutning

Som standard levereras tröskorna med en högeffektiv halmhack från svenska KPAB, bosspridare och elektriskt ställbara spridarvingar är standard.