7-serien

Förarkomfort och användarvänlighet är inte en lyx, utan en förutsättning för maximal produktivitet. 

7-serien är ett resultat av den mycket innovativa och intelligenta traktorteknologin som används vid Deutz-Fahrs anläggning i Lauingen,Tyskland.

Serien erbjuder produktivitet och komfort med en MaxiVision2-hytt, som har ett nytt, utformat armstöd med ergonomiskt och logiskt placerade reglage, den senaste precisionsodlingstekniken, en ny effektiv Steg IV-motor och en steglös transmission.

En helt ny framaxel, med dynamisk fjädring, kan utrustas med externa torra skivbromsar som tillval vilket är en unik egenskap för en standardtraktor.

Dessutom finns en integrerad frontlyft med lägesreglering och med en kapacitet på 5480 kg (tillval) och den bakre elektroniskt reglerade trepunktslyften har en kapacitet på 10000 kg. Detta är bara några av dr egenskaper och funktioner på 7-serien, vilket gör den till det ideala valet för större jordbruk och maskinstationer.

7250 kan även fås som Warrior-modell – i färgerna grön eller svart. Warrior är en traktormodell för dig som vill sticka ut i mängden.

Teknisk data – Deutz-Fahr traktorer, 7-serien

Traktorhytt, Deutz-Fahr traktorer 7 serien

I MaxiVision2-hytten finns olika, unika egenskaper som syns på både ut- och insidan. För maximal användarvänlighet och ergonomi, utnyttjas den allra bästa teknologin.

Instrumentpanelens InfoCentrePro-display har en 5” LCD färgskärm, som visar information hur traktorn mår. Det unika med systemet är att allt är samlat i en enda enhet, den imponerande iMonitor2 med 12” färgdisplay och pekskärmasfunktion. Via ett tydligt användargränssnitt manövreras allt från traktorfunktioner, automatstyrning, datahantering till ISOBUS-applikationer mm. Två kameror kan anslutas som tillval.

För bästa möjliga sikt, under dygnets mörka timmar, finns, som tillval, ett LED belysningspaket med upp till 16 arbetsstrålkastare som ger 40000 lumen.

 

7-serien kan även fås föreberedd för TIM (Tractor Implement Management) och kan därmed manövrera redskap på hög precision. Ett annat
tillvalsalternativ är VT4-systemet, som gör det möjligt att kontrollera redskapet via traktorns eget system och på så sätt slippa fler  manöverboxar i hytten.

Sektionskontroll och variabla tilldelningsmängder
är inkluderat som standard för att undvika överlappning och spara växtskyddsmedel, gödsel och utsäde.

Tack vare ett fjärrstyrningssystem kan Deutz-Fahrs specialister ge direkt support via iMonitorns skärm. Det finns även ett automatiskt
kontrollsystem och möjlighet för trådlös dataöverföring.

Höjdpunkter:

  • InfoCentrePro-display på instrumentpanelen
  • Tystare, reducerad vibrationsnivå och minimal värmeöverföring tack vare avskiljt motorrum och hytt
  • Ny kompakt motorhuvsdesign som ger marknadsledande sikt framåt
  • Upp till 40000 Lumen med LED belysningspaket
Traktorhytt, detalj, Deutz-Fahr traktorer 7 serien

För konstant körhastighet och optimalt resultat kan upp till fyra farthållarhastigheter sparas och aktiveras genom knapptryckning