DEUTZ-FAHR har förnyat de större modellerna i 6-serien och presenterar medlemmarna i 6.4-serien. Serien består av lättare traktorer i effektområdet 130 till 150 hk, som kombinerar hög effektivitet, kompakta dimensioner, smidighet och komfort med erkänd, tysk kvalitet och teknik. Traktorerna har en exklusiv drivlina baserad på nya motorer, högeffektiva transmissioner och framaxlar. Slutresultatet är en högpotent, kompakt allroundtraktor som lämpar sig för de flesta arbeten, både inomgårds som ute på fälten.

De nya modellerna finns i tre varianter (6130.4 – 6140.4 – 6150.4), alla med samma, moderna och unika design som de större DEUTZ-FAHR traktorerna. Maxeffekt för de olika modellerna är: 136, 147 och 156 hk. Traktorerna kan beställas med 2 olika transmissionstyper: antingen den innovativa RVshift, som med sitt Full Powershift-koncept vann utmärkelsen ”EIMA Technical Innovation” eller så kan traktorn beställas med steglös TTV-transmission.

Motor

Modellerna drivs av nya, kompakta 4-cylindriga FARMotion 45 motorer. Dessa motorer är försedda med högtrycks-Common rail insprutningssystem och elektroniskt styrd, variabel turbogeometri (VTG). Detta ger utmärkta motoregenskaper med snabbare motorrespons, låg bränsleförbrukning samt hög effekt och vridmoment över ett brett varvtalsregister. Elektroniskt styrd visco-kylfläkt och hydrauliska, underhållsfria ventillyftare bidrar till låg bränsleförbrukning, lägre ljudnivå och reducerade driftskostnader.

Transmissioner

Med RVshift-transmissionen går det att kopplingsfritt växla mellan 20 framåt- och 16 backväxlar. Som standard kan 6.4 RVSHIFT-modellerna arbeta inom ett hastighetsområde från 1,5 km/h upp till 50 km/h (vid ekonomivarvtal), men om lägre hastigheter behövs finns också en superkryp-tillsats som möjliggör steglös hastighetsstyrning från 20 m/h upp till 5 km/h (precis som i en steglös transmission). Powershift-växlarna kan även växlas helt automatiskt med APS-funktionen. Med denna utrustning är det datorn som väljer gynnsammaste utväxling med hänsyn till körhastighet, dragkraftsbehov och motorvarvtal.

Med den steglösa TTV-transmissionen väljer föraren helt enkelt en lämplig målhastighet med MaxCom-joysticken och trycker sedan på körpedalen (med körpedalen i botten uppnås målhastighet). Föraren kan när som helst ändra målhastigheten med MaxCom-joysticken, eller minska körhastigheten genom att lätta på körpedalen. Båda transmissionstyperna levereras som standard med SenseClutch PowerShuttle med 5 bekvämt åtkomliga, inställningssteg för fram/back-funktion. Dessutom finns funktionerna Stop&Go (RVshift) som är mycket bekvämt vid frontlastararbeten samt PowerZero (TTV) för bekväma start/stopp, i lutningar eller med släpvagnar. Alla modeller kan fås i 50 km/h utförande, där max körhastighet uppnås vid ekonomivarvtal.

 

Förarhytt

MaxiVision-förarhytt finns i tre varianter, så att kunderna kan välja exakt den komfort och utrustningsnivå de är i behov av. De stora glasytorna och frisiktstaket ger utmärkt sikt runtom och underlättar frontlastararbeten.

  • I MaxiVision-hyttens basvision (endast RVshift-transmission) ingår 3 eller 4 mekaniska, bakre tipputtagsventiler.
  • MaxiVision+ kan konfigureras med två mekaniska och två el/hydrauliska, bakre tipputtagsventiler. Denna bestyckning ger en perfekt balans mellan komfort och enkel användning samt är tillgänglig med både RVshift- och TTV-transmissionerna.
  • MaxiVisionPro har alltid el/hydrauliska tipputtagsventiler och 12″ iMonitor i MaxCom-armstödet. Därmed möjliggörs flera andra funktioner som t ex ISOBUS och GPS-styrning. MaxiVisionPro är endast tillgänglig med TTV-transmissionen.

Alla MaxiVision-versionerna kan utrustas med de nya, 65% större Xlarge backspeglarna, luftfjädrad förarhytt, flera smartphone- och surfplattehållare, en avtagbar kylbox, DAB+-radio samt det helt nya 4.1 högtalarsystemet.

 

Hydraulsystem

Hydraulsystemet har som standard en 90 l/min kugghjulspump (som tillval finns 120 l/min CCLS-pump), upp till 5 bakre tipputtagsventiler. Den elektroniskt styrda 3-punktslyften bak har som standard en lyftkapacitet på 5,870 kg, men kan specificeras upp till hela 9,170 kg. Som tillval finns även en frontlyft med 3,000 kg lyftkapacitet och frontkraftuttag för 1,000 r/min redskap. Alla modellerna har 3-varvs (540/540 ECO/1000) kraftuttag bak med progressiv, elektrohydraulisk koppling med automatisk lastavkänning. Som tillval kan även drivhjulsberoende kraftuttag erhållas, vilket ansluts via en separat axeltapp.

 

Fram- och bakaxel

Både 4WD-inkopplingen och diff.-spärrarna (100% spärreffekt) i fram- och bakaxel styrs el/hydrauliskt med knapptryckning eller via det automatiska ASM-systemet som tillval. Fjädrande framaxel, EasySteer snabbstyrningssystem, EPB elektronisk parkeringsbroms och HEB-systemet (hydraulisk motorbroms) är bara några av de tillvalsfunktioner som kan erhållas till 6.4-serien.

 

  6130.4 6140.4 6150.4
Max.effekt 136 hk 147 hk 156 hk
Max vridmoment 577 Nm 622 Nm 663 Nm
Transmission RV-shift/TTV RV-shift/TTV RV-shift/TTV
Motorvarvtal @40/50 km/h 1415 r/min/1765 r/min 1415 r/min/1765 r/min 1415 r/min/1765 r/min
Bränsletank 260 l 260 l 260 l
Hjulbas 2562 mm 2562 mm 2562 mm
Max tillåten totalvikt 10500 kg @ 50 km/h 10500 kg @ 50 km/h 10500 kg @ 50 km/h

>> För mer information, kontakta din närmaste återförsäljare