I den nya 5-serien har DEUTZ-FAHR förändrat mycket mer än bara de nya Steg 5 motorerna. DEUTZ-FAHR har valt att ytterligare förbättra de viktigaste egenskaperna som utmärker en perfekt allroundtraktor i det viktiga effektsegmentet från 95 till 125 hk, nu med en design som knyter an till de större DEUTZ-FAHR modellerna.

Extremt mångsidig:

Den nya DEUTZ-FAHR 5-serien består av fem modeller med max motoreffekt från 95 till 126 hk, 3 olika transmissionsalternativ, med mekanisk fram/back eller PowerShuttle med STOP&Go funktion, 2-eller 3-stegs semi powershift transmissioner samt ett stort utbud av konfigurationsalternativ för att motsvara alla olika kunders behov.

De nya FARMotion 35 och 45 motorerna levererar imponerande effekt och vridmoment över ett brett varvtalsregister, vilket underlättar och effektiviserar arbetet, även vid de mest skiftande arbetsuppgifter.

 

Den moduluppbyggda transmissionen i 5-serien bidrar till den unika mångsidigheten. Med upp till 60+60 växlar och den nyligen lanserade APS-funktionen (automatisk växling av powershift-stegen), kan potentialen i de nya 5-serie traktorer utnyttjas till fullo. I APS systemet kan föraren ställa in vissa parametrar för att effektivisera det aktuella uppdraget.

Kraftuttaget erbjuder fyra standardvarvtal (540/540E/1000/1000E), och kopplas in via en elhydrauliskt manövrerad flerlamellkoppling. Ett ytterligare tecken på mångsidigheten är att den nya 5-serien kan erhållas med drivhjulsberoende kraftuttag via en separat kraftuttagstapp, likaså finns 1000 r/min frontkraftuttag att tillgå.

Smidig och bekväm:

Framaxelns stora styrvinkel, den ställbara PowerShuttle känsligheten, Stop&Go systemet och SDD snabbstyrningen är funktioner som gör att arbetet kan utföras smidigare och bekvämare med 5-serien. Ovanstående funktioner är uppskattade finesser som uppskattas inte minst vid frontlastararbeten.

Det finns ett brett urval av hjulutrustningar, allt från radodlingshjul till industridäck, för att tillgodose alla behov.

Beroende på transmissionskonfiguration täcker 5-serien in körhastigheter från 300 m/h upp till 40 km/h vid reducerat motorvarvtal (för att reducera bränsleförbrukning och lägre ljudnivå i förarhytten).-Block” hyttupphängningarna ger en mycket tyst- och vibrationsfri tillvaro i förarhytten.

Upp till 12 arbetsljus kan installeras i hyttaket, dessutom kan arbetsljus erhållas för både hyttstolpar och i motorhuv. Alla arbetsljus är med LED-lampor.

För högsta komfort i den nya 5-serien erbjuds: helt justerbar rattkonsol, luftfjädrat förarsäte, fällbart instruktörssäte, öppningsbart frisiktstak, luftkonditionering med 10 luftutsläpp, DAB-radio med Bluetooth och USB-uttag.

Med effektiva FARMotion Steg 5 motorer, effektiva transmissioner med APS-autoväxling, kraftfull hydraulik, LED arbetsljus runtom, möjlighet till SDF Smart Farming Solutions telematik system och helt ny design, är den nya 5-serien en stolt representant för den senaste utvecklingen från DEUTZ-FAHR.

 

-Den nya designen och de nya funktionerna som man har tagit från de större Deutz-Fahr modellerna gör att man nu får en enhetlig look och en liten modern traktor som passar alla behov, säger Tobias Lundgren som är försäljningsansvarig Deutz-Fahr och DALBO på Söderberg & Haak Maskin.